Meer functies voor de Polar Vantage V3: dit krijg je gratis erbij

Polar Vantage V3

De zojuist verschenen software-update voor de Polar Vantage V3 zorgt ervoor dat het sporthorloge veel nauwkeuriger is en allerlei functies van de Polar Grit X2 Pro erbij krijgt. Je boft dan ook maar met deze update, want er zitten heel wat vernieuwingen in en je hoeft er niet eens een nieuw sporthorloge voor te kopen of over te stappen op de onlangs aangekondigde Grit X2 Pro. Jouw Polar Vantage V3 is weer helemaal bij de tijd.

Dit is nieuw voor de Vantage V3

De software-update met versienummer 2.0.19 brengt de volgende vernieuwingen en verbeteringen met zich mee. Navigatie krijgt een welkome boost met de volgende toevoegingen:

  • Strava-routes en Komoot: Hiermee kun je allerlei nieuwe routes ontdekken. De routes worden automatisch opgehaald en gesynchroniseerd naar zowel je favorieten in Polar Flow als naar je Vantage V3. Je hoeft daardoor minder moeite te doen om routes over te zetten naar je horloge.
  • Breadcrumbs & routeaanwijzing: Deze functies maken je horloge nog geschikter voor navigatie tijdens trailrunning, waardoor je je pad kunt terugvinden of een vooraf gekozen route gemakkelijk kunt volgen. Dat verkleint het risico op verdwalen.
  • Kaarten toegankelijk via de navigatieview: Deze verbetering stelt je in staat om rechtstreeks vanaf het horloge toegang te krijgen tot kaarten, zelfs buiten trainingssessies, waardoor de functionaliteit van de Vantage V3 als navigatietool wordt verbeterd.
  • Snellere kaarten met optionele upgrade: De optionele upgrade voor sneller laden van kaarten en soepeler navigatie zorgt ervoor dat je snel toegang hebt tot de geografische informatie die je nodig hebt, op het juiste moment.

Kortom: minder zorgen over verdwalen tijdens je avontuurlijke trailruns of wandelingen!

Nieuwe trainingsmetingen op de Vantage V3

Polar richt zich nog meer op zijn buitenactiviteiten met de toevoeging van verschillende nieuwe trainingsmetrieken:

  • Verticale snelheid: Dit geeft je realtime tempo tijdens het stijgen of dalen aan. Het is een nuttig hulpmiddel om je inspanning bij beklimmingen te meten en je algehele prestaties op heuvelachtig terrein te analyseren.
  • VAM (Gemiddelde stijgsnelheid): Deze meting berekent je gemiddelde snelheid specifiek voor beklimmingen tijdens je training. Door je VAM in de loop van de tijd bij te houden, kun je je vooruitgang bij beklimmingen volgen en gebieden voor verbetering identificeren.
  • 3D-snelheid: Deze metriek houdt rekening met zowel horizontale als verticale beweging om een ​​uitgebreider beeld te geven van je algehele snelheid. Dit is vooral handig voor activiteiten zoals trailrunning of wandelen, waarbij je voortdurend van hoogte verandert.

Deze nieuwe metingen, samen met de bestaande die al aanwezig waren op de Vantage V3, maken het gemakkelijker om je trainingen te analyseren en je voortgang bij te houden. Als je begrijpt hoe de metingen werken en hoe ze met elkaar samenhangen, krijg je betere inzichten over je fitnessniveau en effectiviteit van je trainingen.

Polar Vantage V3
De Polar Vantage V3 is een populair model onder hardlopers.

Verbeterde nauwkeurigheid voor de Vantage V3

Polar heeft ook gefocust op het verbeteren van de nauwkeurigheid van de hartslagmeting. Daarnaast tonen grafieken van hartslag, snelheid en vermogen nu gegevens voor de laatste tien minuten rechtstreeks op het horloge, waardoor je directe feedback krijgt over prestatiegegevens tijdens activiteiten.

Er zijn verder nog wat nieuwe wijzerplaten toegevoegd om het sporthorloge meer aan je eigen stijl aan te passen. Gebruikers op de Polarfitness-subreddit zijn enthousiast over de nieuwe routes, met name de Strava-routes en de breadcrumbs. Dit zijn waardevolle toevoegingen voor buitensporters, die hun Vantage V3 gebruiken voor navigatie en tracking.

Toch valt er ook nog wel wat te verbeteren. Sommige mensen zouden graag zien dat ze routes rechtstreeks op de Vantage V3 zelf kunnen maken, in plaats van alleen te importeren vanuit Strava. Anderen zouden graag meer geavanceerde trainingsfuncties willen zien.

Al met al is de update een mooie stap voorwaarts voor bezitters van de Polar Vantage V3. Met zijn verbeterde navigatie, verbeterde trainingsmetrieken en meer nauwkeurigheid ben je nog beter in staat om je prestaties te verbeteren. De laatste update voor de Vantage V3 dateert uit december 2023 en richtte zich voornamelijk op bugfixes en kleine prestatieverbeteringen.

Bekijken:

Alternatieven:

Garmin ForeRunner 965: €649 bij RunningDirect

Polar Vantage V2: €450 bij All4Running