Hardloopschoenen kopen: hier vind je korting

Hardloopschoenen kopen

Als beginnende hardloper wil je natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn aan je hardloopschoenen. Je wilt eerst kijken of hoe het gaat en of je nieuwe hobby bevalt. In dit artikel geven we tips hoe je toch kwalitatief goede hardloopschoenen van bekende merken kunt kopen, maar toch niet te veel betaalt.

Goedkope hardloopschoenen van Nike, Asics en Adidas

De bekendste merken voor hardloopschoenen zijn Nike, Asics en Adidas. Gelukkig kun je tegenwoordig op internet het aanbod hardloopschoenen rustig bekijken en ervaringen van gebruikers lezen. Zo krijg je een goede indruk of mensen positieve ervaringen hebben met een bepaalde hardloopschoen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het bezoeken van een sportwinkel, waar je veel minder zicht hebt op de prijzen en ervaringen. Je hebt in zo’n winkel weinig mogelijkheden om te vergelijken en zult af moeten gaan op het advies van de verkoper. Misschien is het type schoen waar jij naar op zoek bent veel goedkoper online verkrijgbaar. Of is de schoen in een andere kleur in de aanbieding.

Hier vind je goede aanbiedingen:

Nike hardloopschoenen kopen

Hardloopschoenen kopen met korting

Het kan veel geld schelen als je kiest voor goedkope hardloopschoenen van merken, als ze in de aanbieding zijn. Omdat de markt voor hardloopschoenen sterk op trends is gericht, kun je het beste kiezen voor modellen waar de webwinkels snel vanaf willen. Dit zijn prima schoenen, ze worden met korting verkocht om ruimte te maken voor de nieuwe collecties. Onderstaande webwinkels hebben vaak modellen van vorig seizoen, waardoor je veel goedkoper uit bent. Als jouw maat erbij zit bespaar je al snel โ‚ฌ25 tot โ‚ฌ50 op de topmodellen van bekende merken zoals Nike, Adidas of Asics.

Deze winkel heeft vaak aantrekkelijke koopjes:

Online je hardloopschoenen kopen is slim, omdat je gemakkelijk de prijzen van verschillende merken en modellen kunt vergelijken. Zeker als je precies weet welk model je wilt hebben, kun je gericht zoeken naar de beste aanbieding. Bovendien kun je op je gemak passen, zonder dat er een verkoper steeds met je meekijkt. Je kunt vaak gratis je schoenen laten bezorgen en retourneren.

Nike hardloopschoenen kopen

Goedkope hardloopschoenen: slim of niet?

Dure hardloopschoenen zijn geen wondermiddel. Ze kunnen niet voorkomen dat je een blessure krijgt door overbelasting of een verkeerde looptechniek. Wel zijn duurdere hardloopschoenen vaak van betere materialen gemaakt, daardoor je meer loopcomfort en ondersteuning hebt en waardoor de schoenen langer meegaan. Kies daarom voor goede hardloopschoenen van een gerenommeerd merk zoals Asics, Nike of Adidas. Het nieuwste model in een hippe kleur kan leuk zijn, maar als je voor een tijdloos model in een neutrale kleur kiest heb je er langer plezier van.

Je bent het voordeligst uit als je een type schoen kiest dat inmiddels is afgeprijsd, bijvoorbeeld uit de collectie van een paar maanden geleden. Je krijgt topkwaliteit maar betaalt een stuk minder dan iemand die elk seizoen de nieuwste trends koopt.

Asics hardloopschoenen kopen

Hardloopschoenen kopen: wat is je budget?

Bij het kopen van hardloopschoenen kijk je misschien eerst naar de prijs en naar de kleur en vormgeving. Maar het is ook belangrijk om op het materiaal te letten. Duurdere schoenen zijn gemaakt van beter materiaal en zijn uitgebreider getest. Het verschil is meteen merkbaar. Een betere constructie, betere zool met meer demping en andere kleine extra’s zoals een ingebouwde sok, zorgen dat je net iets comfortabeler loopt. Dit maakt een schoen net iets duurder.

Natuurlijk zijn al die extra’s niet noodzakelijk, maar ze zorgen wel dat je prettiger loopt en dat kan het verschil maken tussen regelmatig of minder vaak lopen (omdat je schoenen niet lekker zitten). Zoals we hierboven uitgelegd hebben hoef je niet de adviesprijs te betalen voor je hardloopschoenen. Koop gewoon modellen die zijn afgeprijsd en die goed zijn beoordeeld door de experts. Soms kun je de voorganger van een populaire schoen voor een veel lagere prijs vinden.

Adidas hardloopschoenen kopen

Hardloopschoenen kopen: loop niet op sneakers

Je hebt misschien nog wat tennisschoenen, sneakers of vrijetijdsschoenen liggen, waarop je prima zou kunnen hardlopen. Toch raden we aan om voor ‘echte’ hardloopschoenen te kiezen. Het klopt dat je ook op blote voeten (barefoot) zou kunnen lopen en er zijn hardloopwedstrijden op hoge hakken, maar als je beginner bent kun je het beste kiezen voor een gespecialiseerde schoen die voldoende ondersteuning geeft. Bij hardlopen gaat het om een heel specifieke beweging, waarbij de schoenen en je gewrichten heel wat te verduren hebben. Daar zijn dagelijkse sneakers niet op berekend. Het is beter te investeren in een goed paar hardloopschoenen met demping. Goede schoenen bieden voldoende grip, zorgen dat je voet de ruimte heeft om te lopen en dat ze comfortabel genoeg zijn op lange afstanden.

Deze winkel geeft veel advies om de juiste schoen te vinden:

Hardloopschoenen kopen: pasvorm is cruciaal

Het belangrijkste bij het kopen van hardloopschoenen is dat ze goed passen. Een schoen moet niet te groot en zeker niet te klein zijn. Je wilt geen schoenen die te smal zijn voor jouw voeten, of waarbij je hak steeds uit de schoen schiet. Dit zijn tips om rekening mee te houden:

  • Zorg dat je hiel goed zit. Knoop de veters om te controleren of de hiel goed aansluit, maar je je tenen nog wel kunt bewegen.
  • Laat een centimeter vrij voor de grote teen. Je voet zwelt op tijdens het hardlopen en je voet moet de ruimte hebben bij elke pas.
  • Knoop de veters stevig, zodat je voet niet heen en weer glijdt in de schoen, maar voorkom dat het bekneld aanvoelt.
  • Zorg dat je voet goed kan ademen. De meeste schoenen zijn gemaakt van een gaasmateriaal met gaatjes (mesh) zodat de lucht goed kan circuleren. Je kunt dit het beste afstemmen op de weersomstandigheden. Ben je een mooiweerloper, dan kun je een flink ademende schoen dragen. Maar ga je vaak in koud en nat weer lopen, dan is een meer gesloten schoenen een betere optie.

hardloopschoenen