Hardloopmuts kopen

Nike hardloopmuts

Bij koud weer blijf je natuurlijk niet binnen zitten. Een echte bikkel traint gewoon door, hoe koud het ook is. Als je maar wel een warme muts hebt! Er zijn speciale hardloopmutsen die ervoor zorgen dat je geen koude oren krijgt. Let bij een hardloopmuts op goede ventilatie, zodat de muts geen vocht vasthoudt. Een natte muts kan er namelijk voor zorgen dat je alsnog verkouden wordt. Alles wat je moet weten om je hoofd warm te houden tijdens het hardlopen lees je hier.

Dit moet je weten over hardloopmutsen

Hardloopmutsen zijn geen fashion statements, maar vervullen een nuttige functie tijdens je hardlooprondes in de kou. Waarom je er eentje nodig hebt? Simpel: je verliest de meeste lichaamswarmte via je hoofd. Een goede muts houdt je niet alleen warm, maar voert ook transpiratievocht af en beschermt je oren tegen de gure wind. Naast hardloopmutsen kun je ook handschoenen en thermokleding gebruiken om jezelf warm te houden.

Hardloopmuts Nike voorkant

Waarop letten bij de aankoop van een hardloopmuts?

Comfort staat voorop. Zoek een muts die goed past, niet knelt maar ook niet afzakt tijdens je loop.

Materiaal is ook belangrijk. Synthetische stoffen zoals polyester leiden vocht af, terwijl wol meer warmte biedt. Een mix kan ideaal zijn.

Reflecterende elementen. Zorg dat je gezien wordt tijdens donkere dagen.

Dan de merken. Nike en Adidas spelen al jaren mee in de top met hun Dri-FIT en ClimaWarm technologieรซn. Ze bieden een mix van ademend vermogen en isolatie. Asics heeft comfortabele mutsen die je bijna niet voelt zitten. Maar ook bij de minder bekende merken zijn aanraders te vinden. Merken als Buff en Ronhill kunnen met hun designs en materiale wedijveren met de grote spelers.

Bekijk hardloopmutsen bij:

Wil je snel klaar zijn, neem dan deze Nike Essential-set in zwart, bestaande uit een muts en handschoenen. Je zou ook kunnen kiezen voor een hoofdband om je oren warm te houden.

Heb je een geschikte hardloopmuts gevonden, let dan op de volgende punten:

  • Comfortabel om te dragen
  • Goede pasvorm (niet te strak, maar mag ook niet afzakken)
  • Wind- en waterdicht
  • Warm, goede isolatie
  • Ademend en sneldrogend
  • Goede bedekking over de oren
  • Dunne stof, zodat je de muts gemakkelijk kunt opbergen
  • Reflecterende delen voor goede zichtbaarheid

Met deze tips ben je klaar om de kou te trotseren. Houd je hoofd koel, maar je oren warm en loop die winter tegemoet!