Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Loopband: hardlopen thuis
0

Loopband kopen: welke loopband, prijzen, winkels en meer

Je wilt een loopband kopen, maar welke is de beste? In dit artikel leggen we uit bij welke winkels je terecht kunt en hoe je de loopband vindt die het best bij je past. We hebben een apart artikel over een loopband kiezen, waarin we uitleggen op welke eigenschappen je zoal kunt letten. Hieronder zie je waar je een goede loopband kunt kopen.

Waar kun je een loopband kopen?

Ideaal, je eigen loopband thuis zodat je op elk moment kunt gaan hardlopen. Een loopband kopen kan onder andere bij:

Loopband kopen

Wat kost een loopband?

Loopbanden variëren in prijs van ongeveer 250 euro tot meer dan 2000 euro. De goedkopere modellen hebben vaak een wat minder sterke motor (minder pk’s), een kleiner loopoppervlak en een lagere snelheid. Bij Betersport en Fitnessapparaat kun je goed filteren op eigenschappen die we in de loopband keuzehulp hebben genoemd, zoals belastbaar gewicht en extra functies.

Reken op de volgende prijzen voor loopbanden:

Welk merk loopband is goed?

Er zijn diverse merken loopbanden. Let daarbij niet alleen op de bekende merken zoals Adidas en Reebok, want vaak hebben gespecialiseerde merken zoals ProForm en NordicTrack een gespecialiseerder aanbod. Merken die je in de sportschool vindt zoals Life Fitness, Technogym en Matrix zijn vaak gericht op professioneel gebruik. Die zou je ook voor thuis kunnen kopen, maar ze zijn voor vrij prijzig. Koop deze dan ook alleen als je het allerbeste wilt of als je met meerdere mensen binnen een gezin wilt gaan hardlopen, waardoor de loopband intensief gebruik gaat worden. Merken zoals Tunturi, Focus en Flow richten zich meer op consumenten en thuisgebruikers.

Zoek je de kwaliteit loopbanden die je ook in de sportschool vindt, dan kun je voor het merk InSport Line kiezen. Reken op prijzen vanaf zo’n 2.000 euro.

Een goedkoop merk voor thuisgebruik is Christopeit, dat je onder andere bij Wehkamp vindt. Deze zijn vanaf zo’n 400 euro verkrijgbaar. Ook Focus Fitness is relatief betaalbaar, met prijzen tot zo’n 1.000 euro.

Zelf hebben we goede ervaringen met merken ProForm en NordicTrack, met prijzen vanaf zo’n 700 euro oplopend tot 5.000 euro. Je hebt daardoor veel keuze in elke prijsklasse.

Prijzen loopbanden per merk en type

Hieronder krijg je een indruk van de loopband prijzen per type en merk:

Loopband: alles over hardlopen op een loopband

Loopband kiezen: waarop moet je letten?