Loopband kopen: welke loopband, prijzen, winkels en meer

Loopband: hardlopen thuis

Je wilt een loopband kopen, maar welke is de beste? In dit artikel leggen we uit bij welke winkels je terecht kunt en hoe je de loopband vindt die het best bij je past. We hebben een apart artikel over een loopband kiezen, waarin we uitleggen op welke eigenschappen je zoal kunt letten. Hieronder zie je waar je een goede loopband kunt kopen.

Waar kun je een loopband kopen?

Ideaal! Je eigen loopband thuis zodat je op elk moment kunt gaan hardlopen. Een loopband kopen kan onder andere bij:

Loopband kopen

Wat kost een loopband?

Loopbanden variรซren in prijs van ongeveer 250 euro tot meer dan 2000 euro. De goedkopere modellen hebben vaak een wat minder sterke motor (minder pk’s), een kleiner loopoppervlak en een lagere snelheid. Bij Betersport en Fitnessapparaat kun je goed filteren op eigenschappen die we in de loopband keuzehulp hebben genoemd, zoals belastbaar gewicht en extra functies.

Reken op de volgende prijzen voor loopbanden:

Welk merk loopband is goed?

Er zijn diverse merken loopbanden. Let daarbij niet alleen op de bekende merken zoals Adidas en Reebok, want vaak hebben gespecialiseerde merken zoals ProForm en NordicTrack een gespecialiseerder aanbod. Merken die je in de sportschool vindt zoals Life Fitness, Technogym en Matrix zijn vaak gericht op professioneel gebruik. Die zou je ook voor thuis kunnen kopen, maar ze zijn voor vrij prijzig. Koop deze dan ook alleen als je het allerbeste wilt of als je met meerdere mensen binnen een gezin wilt gaan hardlopen, waardoor de loopband intensief gebruik gaat worden. Merken zoals Tunturi, Focus en Flow richten zich meer op consumenten en thuisgebruikers.

Een heel bijzondere ervaring bieden de airrunners en skillmills. Dit zijn motorloze loopbanden met een gebogen loopoppervlak.

Airrunner, loopband zonder motor
Airrunner, een loopband zonder motor

Een goedkoop merk voor thuisgebruik is Focus Fitness, dat vanaf zo’n 500 euro verkrijgbaar is. Ook TunTuri is relatief betaalbaar, met prijzen die nog net onder de 1000 euro.

Zelf hebben we goede ervaringen met het merk Nordic Track, dat voor thuisgebruik goed betaalbaar is. Zoek je een professionele loopband, zoals je ze ook in de sportschool vind, dan kun je bij Life Fitness en Matrix kijken, maar reken daarbij wel op prijzen van enkele duizenden euro’s.

Prijzen loopbanden per merk en type

Hieronder krijg je een indruk van de loopband prijzen per type en merk:

Loopband kiezen: waarop moet je letten?