Hardloopbroek kopen

Hardloopbroek kopen, bijv. Nike tights

Wanneer je regelmatig hardloopt is een goede broek onontbeerlijk. Zorg daarom voor een hardloopbroek die lekker zit en waarin je je lekker voelt. Kies voor een materiaal dat snel zweet afvoert en blijft ademen. Op deze pagina lees je meer over hardloopbroeken en welke soorten er zijn.

Hardlooptights

Veel hardlopers vinden een hardlooptight comfortabel om te dragen. Dit is een strakke broek, die aanvoelt als een legging. Omdat de broek strak om je benen zit is er sprake van compressie, net als bij compressiekleding. Omdat de broek zo strak zit voel je er niets van tijdens het hardlopen. In de zomer kun je kiezen voor een capri tight op knielengte, terwijl er voor de winter speciale hardlooptights van dikkere stof zijn, die wat beter isoleren. Je kunt kiezen voor onopvallend zwart of voor drukke grafische prints in felle kleuren.

Verder lezen: Hardlooptights kopen

Wijde hardloopbroek

Niet iedereen voelt zich lekker in een hardlooptight. Als je net begint met hardlopen of nog wat gewicht wilt verliezen zul je misschien liever kiezen voor een iets wijdere broek. Deze zijn gemaakt van allerlei materialen, dus let erop dat je een lichte stof kiest die niet in de weg zit tijdens het hardlopen. Een driekwart model is vaak het prettigst, omdat je onderbenen vrij kunnen ademen en je niet het risico loopt dat je struikelt over te lange broekspijpen. Deze modellen staan ook goed bij een wat voller figuur. Bij warm weer kun je kiezen voor een kort model. Hoe beter je de warmte kwijt kunt tijdens het lopen, hoe langer je het volhoudt!

Er is heel erg veel keuze in hardloopbroeken. Kijk bijvoorbeeld eens bij bekende winkels zoals:

  • Bol.com: ruim 1.000 hardloopbroeken in kort en lang model
  • Wehkamp: tientallen lange broeken, ook met felle print

Korte hardloopbroek

Als het lekker weer is kun je ook kiezen voor een korte hardloopbroek. Deze zijn er ook in allerlei kleuren en materialen verkrijgbaar.

Hardlooprokjes

Speciaal voor vrouwen zijn er hardlooprokjes, die soms net wat flatteuzer staan dan een korte broek.

Hardloopbroek online kopen

Een hardloopbroek in een speciaalzaak kopen kan voor sommige mensen vervelend zijn. Je wilt geen opdringerige verkoper die bij het pashokje komt informeren of het wel lekker zit. Het is daarom veel prettiger om je hardloopbroek online te kopen. Je kunt dan rustig passen en iets langer erin rondlopen om te checken of de broek comfortabel zit. Let erop dat je goed kunt bewegen en lees ook de reviews van eerdere klanten, om te weten of een hardloopbroek prettig in gebruik is. Investeer in een hardloopbroek die goed past, zodat je bij elke training zeker weet dat je broek in ieder geval lekker zit.

Kijk daarom eens bij Wehkamp of Bol.com naar het aanbod. Vaak zijn er modellen in de aanbieding, die nauwelijks te onderscheiden zijn van de nieuwste collectie.