Polar Vantage V3: dit zijn de vernieuwingen

Polar Vantage V3

Polar heeft de Polar Vantage V3 aangekondigd, een sporthorloge met offline kaarten, snellere processor en meer mogelijkheden om je activiteiten te meten. Het is de eerste grote update sinds de Vantage V2 uit 2020 en kan nu in preporder besteld worden. De Polar Vantage V3 (ca. €550,-) maakt gebruik van Polar Elixir, de biosensing-technologie van het bedrijf. Daarmee kun je de cardiovasculaire activiteit, het zenuwstelsel en de lichaamstemperatuur meten, om dit vervolgens om te zetten naar data.

Polar Elixir

Nieuw zijn ook de metingen van je huidtemperatuur ‘s nachts, zuurstofsaturatie en het maken van een ECG. Met deze data is te berekenen hoeveel je moet trainen om je doelen te bereiken. Hierbij wordt rekening gehouden met alle gezondheidsdata waarover de Polar beschikt. De persoonlijke inzichten en sportadviezen die je krijgt zijn hierop gebaseerd.

De Vantage V3 heeft een 1,39-inch AMOLED touchscreen display en een processor die 129% sneller is. Dit is nodig voor de Elixir-functies. Je kunt er ook langere tijd mee sporten: de batterij gaat tot 140 uur mee bij training en in de energiebesparende modus kun je er zelfs tot 8 dagen mee doen. Om te voorkomen dat je verdwaalt heeft de Vantage V3 offline kaarten en een dubbele GPS-frequentie. Intern vind je 37MB geheugen en 32GB opslag.

De 4 nieuwe meetfuncties op de Polar Vantage V3

De Polar Vantage V3 biedt vier nieuwe meetfuncties:

  1. Pols ECG: Maakt binnen 30 seconden een elektrocardiogram. Hierdoor kan de gebruiker inzicht krijgen in de algehele gezondheid en bepalen hoe intensief te trainen.
  2. Zuurstofsaturatie in het bloed: Met de SpO2 sensor kan het horloge het zuurstofgehalte in het bloed meten, essentieel voor trainingen op hoogte. De nauwkeurigheid is vergelijkbaar met standaard vingertop pulsoximeters.
  3. Huidtemperatuur ‘s nachts: Het apparaat meet automatisch de huidtemperatuur gedurende de nacht. Dit kan inzichten bieden in de gezondheid en, voor vrouwen, informatie over de menstruatiecyclus.
  4. Polshartslag met Polar’s Gen-4 OHR: De polshartslagmeting is nu 25% nauwkeuriger, vooral bij sporten zoals hardlopen en fietsen, door een verbeterd algoritme en sensorontwerp.
Polar Vantage V3 zijkant

Ten opzichte van de Polar Vantage V2 zijn de verschillen verder nog:

  • Offline kaarten.
  • Verbeterde dual frequency GPS voor snellere en nauwkeurigere plaatsbepaling.
  • Een veel langere batterijduur, met een gebruiksduur die meerdere dagen langer is dan zijn voorganger.
  • 1,39-inch AMOLED-touchscreen voor een betere gebruikservaring.
  • Gebruik van standaard horlogebandjes.

Prijs en beschikbaarheid Polar Vantage V3

De Polar Vantage V3 is te bestellen voor €599,90 in drie kleuren: Night Black, Sky Blue en Sunrise Apricot. Er is ook een set met H10 hartslagmeter van Polar. Deze kost €649,90 en is verkrijgbaar in dezelfde kleuren. De eerste leveringen vinden plaats vanaf 25 oktober. Ook goed om te weten: de Vantage V3 werkt met standaard polsbandjes, zonder adapter. Daardoor kun je wat vaker wisselen van uiterlijk. Polar bracht de Vantage V in 2018 voor het eerst uit, samen met de meer betaalbare Vantage M-serie. Over het algemeen richt Polar zich echter meer op de serieuze atleten, al zijn er gaandeweg ook wat meer toegankelijke modellen verschenen.

Bekijken:

Alternatieven:

Garmin ForeRunner 965: €649 bij RunningDirect

Polar Vantage V2: €450 bij All4Running