Asics Nagino: de capsule-collectie voor hardloopsters

Asics Nagino 2024

Een kast vol kleding, maar toch niets om aan te trekken omdat niets bij elkaar past? Dan is een capsule-collectie misschien iets om over na te denken. Bij dagelijkse kleding is het al heel gewoon om je kledingkast op te ruimen en een paar Γ©cht goede kledingstukken over te houden, die je op allerlei manieren kunt combineren. Maar waarom ook niet bij hardloopkleding? Ik testte de Asics Nagino-collectie 2024, waarbij alle kledingstukken op elkaar zijn afgestemd.

Eerder kon je al lezen over het idee om alleen nog tijdloze zwarte hardloopkleding te kopen, zodat je nooit hoeft na te denken of bepaalde kleuren wel bij elkaar passen. Hou je wat meer van kleur, dan heeft Asics de Nagino-collectie voor vrouwen. In 2024 is gekozen voor blauwgroen in verschillende tinten. Niet te schreeuwerig zodat je er snel op bent uitgekeken, maar mooie kleuren waar je ook over drie jaar nog in wilt lopen. Mocht je toch zijn uitgekeken op de collectie, dan kun je je complete hardloop-capsule doorgeven of doorverkopen aan een vriendin.

Asics Nagino 2024 in blauwgroen

Ik ben naar de Asics flagship store in Amsterdam gegaan om de volledige collectie te bekijken. Zoals je ziet kun je ook kiezen voor zwart, maar de kern van de collectie bestaat uit Rich Teal (diep blauwgroen), Blue Expanse (donkerblauw) en een lichtgroene kleur die wel wat naar mint neigt.

Nagino collectie 2024

Daarnaast kun je kiezen voor grijs, zoals de t-shirts op de foto hieronder. Daar zie je ook de schoenen die bij deze collectie passen: de Asics GEL-CUMULUS 26 in de kleur Rich Teal/Pale Mint, precies dezelfde blauwgroene kleur als de tights. In feite kun je alles uit de collectie met elkaar combineren, dus neem gewoon wat je nodig hebt: lange of korte tights, t-shirts, jacks, schoenen en zelfs bijpassende sokken.

Nagino collectie 2024

De hardloopschoenen zijn er trouwens ook in donkerblauw. En omdat ze gewoon uit de GEL-NIMBUS 26 en GEL-CUMULUS 26 lijn komen, kun je ze in nog veel meer kleuren krijgen. Maar ja, het idee van zo’n capsule-collectie is dat de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd.

Hieronder zie je mijn outfit, bestaande uit een donkerblauw shirt en jack, met tights en schoenen in Rich Teal en sportsokken in de wat lichtere kleur groen.

Asics Nagino 2024

Deze outfit lijkt nu wat donker omdat ik in de schaduw sta (het was nog vroeg in de ochtend), maar in de zon zie je wat beter de werkelijke kleur:

Asics Nagino 2024

Mocht je dit toch een wat te donkere combinatie vinden, dan kun je het beste even bij de vorige Nagino-collecties kijken, met kleurcombinaties waarin bijvoorbeeld veel wit met donkerblauw of roestbruin met lichtblauw voorkomt. Het Nagino running jack in roestbruin, dat ik al eens eerder heb besproken, draag ik nog steeds erg graag. Hij is qua uitvoering ongeveer gelijk aan het nieuwe, donkerblauwe running jack. Beide zijn tot een klein pakketje op te vouwen.

Asics Nagino is er voor iedereen

De nieuwe Asics Nagino-collectie werd dit voorjaar gepresenteerd in Parijs, tijdens het Festival of Running in april. Het idee achter de collectie, die speciaal op vrouwen is gericht, is dat iedereen kan meedoen. Je vindt in deze collectie dan ook kledingstukken in alle maten, van XS tot en met XL en de modellen die ze dragen hebben niet allemaal een perfecte vorm. Wat bij zo’n ‘inclusieve’ collectie wel opvalt, is dat er nog steeds een duidelijk onderscheid in mannen en vrouwen wordt gemaakt. Dat heeft uiteraard ook met fysieke verschillen en met maatvoering te maken. Maar hee… als jij liever in wat wijder zittende kleding uit de mannenlijn wil lopen, kan dat natuurlijk ook.

Asics Nagino Collectie 2024

Waar het bij Asics om gaat is dat iedereen kan profiteren van de mentale voordelen van sport en dat iederen zich prettig voelt in de kleding die ze dragen. Ze voldoen aan de technische eisen voor stabiliteit en ventilatie, maar het ziet er ook gewoon goed uit – zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Kleine details maken het verschil. Zo hebben de stip op het been en de bovenarm een speciale betekenis. Ze staan voor het Japanse enso-teken: compleet leeg, maar tegelijk compleet vol. In Zen-boeddhisme kan het van alles betekenen: vrijheid, creativiteit en kracht, maar ook verlichting en oneindigheid. Oh, en het zijn tegelijk ook gewoon reflecterende stippen, zodat je goed zichtbaar bent in het donker.

ASICS Nagino

Hoe zit dat nu eigenlijk met die inclusiviteit van Asics. Ik ben er wat dieper ingedoken (ik zat toch al in de boeken om dat enso-teken uit te zoeken) en ontdekte zoiets als het Gender Exercise Gap. Het feit dat vrouwen door hun drukke dagschema veel minder tijd hebben om te sporten. De traditionele man werkt overdag en heeft ‘s avonds alle tijd om te gaan sporten, maar vrouwen zijn dan helaas vaak nog druk met allerlei andere klussen. ASICS wil daar iets aan doen door vrouwen een positief gevoel te geven. OK, het kost wat geld om zo’n complete outfit aan te schaffen, maar dan krijg je wel producten van hoge kwaliteit, waarin je echt een duwtje in de rug krijgt. Trek dit aan en je hoort erbij: je voelt je meteen een echte sporter.

Zoals gezegd: je kunt zelf bepalen welke combinatie je uitkiest (er zijn zelfs tennisjurkjes in de Nagino-serie!). Bij de schoenen kun je kiezen uit elke prijsklasse, dus ook onder de honderd euro is er wel iets te koop. Hieronder zie je een paar belangrijke pijlers uit de Nagino 2024-collectie.

Schoenen uit de Nagino 2024-collectie:

 • Asics Gel Nimbus 26 – Blue Expanse/Aurora Green (ca. 200 euro)
 • Asics Gel Cumulus 26 – Rich Teal/Pale Mint (ca. 160 euro)
 • Asics GT 1000 12 – Blue Expanse/Champagne (ca. 130 euro)
 • Asics Gel Excite 10 – Aurora Green/Champagne (ca. 90 euro)

Kleding in de Nagino 2024-collectie:

 • Asics Nagino Run Seamless Jacket – Aurora Green/Blue Expanse (ca. 100 euro)
 • Asics Nagino Run Seamless Jack (ca. 100 euro)
 • Asics Road T-Shirt – Blue Expanse (ca. 45 euro)
 • Asics Seamless T-Shirt – Aurora Green/Blue Expanse (ca. 50 euro)
 • Asics Road Tank – Blue Expanse (ca. 40 euro)
 • Asics Accelerate Sports Bra – Rich Teal (ca. 45 euro)
 • Asics Road Capri Tights – Blue Expanse (ca. 65 euro)
 • Asics Performance Quarter Socks – Aurora Green/Blue Expanse (ca. 18 euro)

Overigens hoef je vaak niet de volledige prijs te betalen zoals hierboven genoemd, want het Run Seamless Jacket is bijvoorbeeld al afgeprijsd van 100 naar 70 euro en dat geldt ook voor veel van de andere genoemde items. Een tight uit de vorige collectie koop je vaak al voor 45 euro en het eerder genoemde roestbruine Packable Run Jacket is nu nog maar 60 euro.