Asics organiseert Festival of Running in Parijs

Asics Festival of Running

Asics nodigt alle hardlopers uit om deel te nemen aan het Festival of Running, van 5 tot en met 7 april in Parijs. Het weekend staat geheel in het teken van hardlopen en is bedoeld om hardlopers van elk niveau in beweging te brengen. Op 5 april start het Festival of Running met een elite race, georganiseerd door World Athletics. Meer dan 90 atleten, waaronder de Nederlanders Maureen Koster, Diane van Es en Benjamin de Haan, zullen meedoen aan een 5k of 10k race die start en finisht bij Palais Royal. Als hardloopliefhebber kun je de elite race volgen via de wereldwijde livestream op asics.tv/Paris.

Asics Festival of Running

Het belooft een behoorlijk groot spektakel te worden rondom het Palais Royal. Parijs bereidt zich momenteel voor op de Olympische Spelen van 2024 en Asics grijpt het event dan ook aan om de nieuwe Asics-schoenen en -kleding voor de Olympische sporters te presenteren. Daarnaast zijn andere innovaties te zien, zoals de Metaspeed Paris. Deze schoen is speciaal ontworpen voor lange afstanden.

Asics festival of running

Zelf meedoen? Dat kan ook. Beginners kunnen deelnemen aan de 5K Shake Out Run op 6 april, die begint bij het Palais Royal en eindigt bij de ร‰cole Militaire, vlakbij de Eiffeltoren. Daarna volgt op 7 april de Marathon van Parijs met 50.000 deelnemers en als decor de iconische monumenten van de lichtstad. De marathon heeft als hoofdsponsor Schneider Electric (een energiebedrijf), maar fans van het schoenenmerk vinden hun favoriete stek bij het Asics Cheer Zone op het Place du Trocadรฉro, op het 39km-punt. Er is live muziek voor een positieve energieboost. Asics wil laten zien dat sporten de geest kan stimuleren, positiviteit kan uitstralen en mensen inspireren om in beweging te komen.

Asics vrouwen tijdens Festival of Running

Het Festival of Running is de eerste in zijn soort, waarbij internationale profatleten, topatleten en amateurs elkaar kunnen ontmoeten. Voor kinderen zijn er mini-marathon-evenementen.