Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Vliegen met je fiets met KLM

Vliegen met de fiets met KLM – op weg naar de London Tri

Hardlopers hebben het maar makkelijk. Stel je voor je loopt een wedstrijd in een ander land. Je gooit je schoenen en kleding in een koffer en… dat was het wel een beetje.

Als je aan een triatlon begint, zoals ik in Londen ga doen, en je neemt je eigen fiets mee in het vliegtuig dan moet je wel het een en het ander regelen.

Zoals:

  • kan de fiets mee?
  • hoe verpak ik de fiets?

Om deze vragen te beantwoorden ben ik op zoek gegaan naar de antwoorden. Bij de KLM, onze nationale maatschappij, kwam al gauw het antwoord dat vooraf moet worden gekeken of de fiets op de vlucht past. Dat is afhankelijk van de afmetingen en het gewicht. Je kunt de fiets in een kartonnen doos stoppen die je tussen de 20 en 23 euro kost.

Hardshell fietskoffer te huur bij Athletes

Hardshell fietskoffer te huur bij Athletes

Bij AthleteSportsWorld in Amsterdam ben ik langs gegaan om eens te kijken hoe dat moet met een fietskoffer. Het blijkt dat je ze kunt huren. Dat is natuurlijk veel zinvoller als je een keer zo’n koffer nodig hebt. Voor een bedrag van 7,50 tot 9 euro huur je ze per dag. Een fietstas kost makkelijk 350 euro, terwijl de koffer op de foto 750 euro kost. Dat haal je er nooit uit, tenzij je iedere week met de fiets op stap gaat.

Wat nog wel een uitdaging is: je fiets moet redelijk uit elkaar om in de box te passen. Ik praat dan over het verwijderen van de pedalen, wielen uit het frame, zadel, stuur en dergelijke.

Vliegen met KLM
En dan moet je nog de reis boeken. Londen is natuurlijk een afstand van niks qua vliegtijd en omdat het een populaire bestemming is zijn er voldoende vluchten. Toch is het snel boeken een aanrader, vaak omdat de prijzen omhoog gaan naarmate de tijd verstrijkt. Als je een fiets meeneemt moet deze ook nog separaat worden ingeboekt. Bij de KLM doe je dit via de telefonische helpdesk. De kosten binnen Europa zijn 55 EUR enkele reis.

Omdat ik veel met KLM/Delta/Skyteam vlieg had ik voldoende punten om de volledige reis met Miles te betalen. Je betaalt dan nog wel een gedeelte in geld maar dat is ongeveer de helft van het ticket. Bij het boeken van de fiets hoorde ik dat ik ook de kosten voor de fiets met Miles kon betalen.

Uiteindelijk ben ik voor een trip naar Londen Heathrow inclusief fiets heen en terug 60 euro en ongeveer 40.000 AirMiles kwijt. Normaal zou je, als je vroeg boekt, rond de 200 euro kwijt zijn aan een retour naar Londen. Het is echt wel een dingetje: boek zodra je zeker weet dat je een race gaat lopen, om zeker te weten dat je van A naar B komt en een goede prijs krijgt.

Hou ook rekening met eventuele vertragingen. Ik heb het wel eens meegemaakt dat ik door pech werd omgeboekt naar een latere vlucht, de volgende morgen. Dat is nogal vervelend als je vroeg in de ochtend aanwezig moet zijn voor je race.

Natuurlijk zijn er nog  wel een aantal dingen die ik moet doen, naast natuurlijk het vliegen naar Londen. Zoals het kunnen demonteren van mijn fiets en het weer in elkaar zetten om het in en uit de doos te kunnen stoppen. Maar dat ga ik proberen als ik dichter tegen de reis aanzit.

Nu eerst trainen, trainen en trainen. Mijn volgende blogpost gaat over zwem/fiets/hardloopkleding.

londenreizentriathlon

Rob Blaauboer • 15 mei 2018


Previous Post

Next Post