Waarom trainen op een airbike goed is voor hardlopers

Trainen op Schwinn airbike

Sinds ik een airbike geprobeerd heb, ben ik ‘om’. Zo’n airbike, ook wel assault bike genoemd, ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit. Het lijkt een soort kruising tussen een hometrainer en een crosstrainer. Als je begint te fietsen valt de weerstand ook best mee… totdat je echt los gaat. Ik kreeg van de trainer de opdracht om 50 calorieën te verbranden en ben de eerste keer bij 25 calorieën gestopt. Ik was te hard van stapel gelopen. Bij de tweede poging (een halfuur later) wist ik dat ik mijn inspanning wat meer moest verdelen en lukte het wel om de 50 aan te tikken. Het is tijdens de koudere maanden een ideale manier om je conditie op peil te houden. Hieronder leg ik uit waarom je als hardloper zou willen trainen op een airbike of assault bike.

Trainen op een airbike – ook ideaal voor hardlopers

Als hardloper kun je baat hebben bij het gebruik van een airbike voor je trainingsroutine. Dit komt omdat de airbike een zeer intensieve workout biedt die zowel je boven- als onderlichaam traint. Dit kan helpen om je algehele fitheid en uithoudingsvermogen te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om je prestaties als hardloper te verbeteren.

Daarnaast kan het gebruik van een airbike ook helpen om je conditie te behouden als je geblesseerd bent en niet kunt hardlopen. De airbike biedt een goed alternatief voor hardlopen, waarbij je je benen en core kunt blijven trainen zonder te veel druk op je gewrichten te leggen. Dit kan helpen om je conditie op peil te houden totdat je weer kunt hardlopen.

Tenslotte kan het gebruik van een airbike ook helpen om spiergroepen te trainen die normaal gesproken niet zo actief zijn tijdens het hardlopen, zoals je armen en schouders. Dit kan helpen om je algehele fitheid te verbeteren en je prestaties als hardloper te verbeteren.

Hoe vaak trainen op een airbike?

Het is aanbevolen om 2-3 keer per week te trainen op de airbike als je een hardloper bent. Dit kan helpen om je conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om je prestaties als hardloper te verbeteren.

Het is ook belangrijk om af te wisselen tussen verschillende soorten trainingen op de airbike om je spieren te blijven uitdagen. Dit kan bijvoorbeeld door afwisselend intervaltraining en langere periodes van matig intensief fietsen te doen. Dit kan helpen om je conditie te verbeteren en te voorkomen dat je je trainingen gaat vervelen.

Hierop moet je letten bij het kopen van een airbike

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van je airbike of assault bike:

  1. Type: Er zijn twee soorten airbikes: liggende en staande. Liggende airbikes zijn vergelijkbaar met traditionele fietsen, terwijl staande airbikes meer lijken op een crosstrainer. Kies het type dat het beste bij je past en het meest comfortabel is om te gebruiken.
  2. Weerstand: Kies een airbike met een weerstandssysteem dat geschikt is voor jouw fitnessniveau. Sommige airbikes hebben een handmatig weerstandssysteem, terwijl andere een elektronisch systeem hebben dat je inspanning automatisch aanpast. Kies een airbike met een weerstandssysteem dat je voldoende uitdaagt.
  3. Gewicht: Controleer het maximale gewicht dat de airbike kan dragen en zorg ervoor dat dit geschikt is voor jou. Als je zwaarder bent, is het belangrijk om een airbike te kiezen die stevig genoeg is om jouw gewicht te dragen.
  4. Monitor: Kijk of de airbike een monitor heeft waarop je je hartslag, afstand en andere belangrijke informatie kunt zien tijdens het trainen. Dit kan helpen om je trainingen effectiever te maken.
  5. Garantie: Controleer de garantievoorwaarden van de airbike en zorg ervoor dat je voldoet aan de eisen om de garantie te laten gelden. Dit kan belangrijk zijn als er iets misgaat met de fiets.

Als je rekening houdt met deze factoren, kun je een airbike kiezen die geschikt is voor jouw behoeften en fitnessniveau. Het is ook belangrijk om de reviews van andere gebruikers te lezen om erachter te komen of de airbike goed presteert en betrouwbaar is.

Een airbike van een bekend merk zoals Schwinn Airdyne is verkrijgbaar vanaf ongeveer 700 euro met prijzen oplopend tot zo’n 1500 euro voor het topmodel.

Deze tekst is automatisch gegenereerd.