Rave Run met Björn Borg tijdens ADE

Rave Run in Amsterdam

Lopen in een stad als Amsterdam is heel tof, zeker als je dat met een groep doet. Een rondje Vondelpark, Amsterdamse Bos, of bij de Westergas. Maar ook een rondje langs de grachten in het centrum kun je me voor wakker maken, vooral vroeg in de ochtend.

Nu hoor ik je denken: in zo’n drukke stad is lopen toch niet lekker? Je moet ogen in je rug hebben, opletten waar je loopt en niet tegen toeristen op lopen. Maar zoals je in de video kan zien: het parcours dat we tijdens de Rave Run hebben gedaan ging echt dwars door de stad op een drukke donderdagavond.

Ik was echter niet alleen. Ik liep tijdens ADE met een groep die samen was gebracht door Björn Borg. Niet de tennisser zelf, maar het kledingmerk. Op Facebook had ik een bericht gezien van RunningDirect, met een uitnodiging voor de Rave Run tijdens ADE, georganiseerd in samenwerking met Björn Borg en Trib3.

Runningdirect x Björn Borg

Aanleiding voor de Rave Run was de introductie van de nieuwe RUNNING CLUB-collectie van Björn Borg, die samen met Runningdirect is uitgebracht. Het was voor mij de eerste kennismaking met Runningdirect. Deze hardloopwinkel uit Utrecht heeft ook een uitgebreide webshop waar je uiteraard de kleding van Björn Borg vindt. De kleding kun je prima online kopen, maar wil je er ook goede hardloopschoenen bij, dan is een fysieke winkel wel zo handig. Voor veel lopers is het testen van schoenen heel belangrijk, zeker als je van merk wilt wisselen. Goed advies en de mogelijkheid om even te rennen op de schoenen (eventueel met voetanalyses) maken het makkelijker je keuze te maken, dus mocht je nog op zoek zijn naar een goede speciaalzaak: ga eens bij Runningdirect langs!

Tribe: geen doorsnee sportschool

We liepen vanuit de vestiging van Trib3 op de Rozengracht het rondje. Trib3 is een vestiging van de van oorsprong Engelse Boutique Fitness groep Trib3, die in Amsterdam twee vestigingen heeft: aan de Rozengracht en de Middenweg. De trainers van Trib3 dragen allemaal de Björn Borg-collectie en dat ziet er strak uit.

Trib3 is niet een doorsnee sportschool. Je vindt er drie zones: loopbanden, weerstand en intensiteit (de beruchte Air Bike Zone) – met live hartslagmeting. Je sport samen in een groep, waarbij je hartslag op het scherm voor iedereen zichtbaar is. Dat kan wat confronterend zijn, maar ik vond het de moeite waard om eens te kijken wat sporten bij Trib3 onderscheidt van anderen.

Rave Run dwars door Amsterdam

We liepen tijdens de Rave Run met koptelefoons op, voor een silent disco-effect. Dit waren over-ear modellen die je hele oor afschermen, dus geen hear through-modellen die buitengeluiden doorlaten.

Omdat we in een grote groep liepen (velen in het zwart en met rode lampjes) is dit makkelijker te doen dan in je eentje. Je valt als groep meer op. Natuurlijk moet je blijven opletten wat er om je heen gebeurt, want we moesten behoorlijk zigzaggen door alle toeristen, Amsterdammers en aangeschoten ADE-gangers.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien was de eerste stop het Rembrandtplein. We dronken een energy drink, dansten wat en gingen weer verder naar de volgende stop. Dat was de Stopera, iets verderop. We stopten voor een saxofoon-solo, waarvan je hieronder een klein fragment kunt horen.

Van Stopera naar Nemo is ook weer niet zo ver en daar was opnieuw muziek en dans. Het is ADE of niet.

Als voorlaatste stop kwamen we aan op het Beursplein, waar we iets te drinken kregen en daarna weer teruggingen naar Trib3.

Onderweg hebben we ongeveer 6,6 km gerend met veel bekijks en vermaak. Zoals je kon zien hadden sommigen al het Björn Borg shirt aan dat we bij inschrijving kregen. Je betaalde voor de run 9,95 EUR om mee te lopen.

Wat is er nou zo leuk aan een Rave Run?

Het leuke is dat je nieuwe mensen leert kennen. Geen van de mensen die ik ontmoet heb, kende ik voor die tijd. Daarnaast: rennen op een donderdagavond in Amsterdam is ook iets wat ik nog niet gedaan had. Sterker nog: ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn.

Runningdirect organiseert trouwens wel vaker dit soort events, ook met andere merken. Kijk voor meer informatie op de website.

Het Björn Borg t-shirt dat ik kreeg werd thuis direct ingepikt door de familie. Ze loopt er in ieder geval strak bij!