Polar kondigt nieuwe Grit X Pro en Vantage modellen aan

Gisteren , 5 oktober heeft Polar aan de media nieuwe modellen aangekondigd. Niet een maar diverse nieuwe modellen. Zo zijn er de updates van de Unite, Vantage V2 en Grit X.

Unite

De Unite is al enige tijd leverbaar en is qua prijsstelling de goedkoopste van Polar (EUR 149,90) maar is voor lopers minder geschikt omdat er geen GPS module inzit. Natuurlijk wel een hardslag meter en via een verbinding met een mobiele telefoon kan wel geregistreerd worden waar je aan het rennen bent.

De nu aangekondigde update zijn twee nieuwe kleuren (red en teal) en functieupgrades (onbekend of deze ook naar de bestaande Unite modellen komen). Helaas is er nog geen beeld materiaal beschikbaar.

Vantage V2 Shift en Red

Ook de Vantage V2, op zich nog niet zo’n oud model heeft een upgrade ondergaan. Er is een nieuwe loot aan de boom, de Shift serie. Deze in zwart en zilver leverbare sportwatch wordt met een quick release bar geleverd waardoor je snel je bandje kunt wisselen om ook je horloge te dragen op het werk of ‘s avonds als je uitgaat. Volgens Polar kunnen bestaande Polar Vantage V2-gebruikers hun horloge upgraden naar de SHIFTTM Edition met gebruik van de SHIFTTM Edition-bundel. Deze bevat de SHIFTTM Edition-adapters en een Polar 22mm-polsband naar keuze. EEn heel hanfig iets en daar kijk ik zelf wel naar uit, omdat onder een oevrhemd / pak een groen horloge bandje niet echt mooi staat.

Polar Vantage Shift Silver

Polar meldt ook dat functionaliteit van de Grit X Pro ook naar de Vantage V2 gaat komen als update. Denk hierbij aan navigatie dmv Back Track en gebruik van de Vantage V2 als hartslagsensor voor koppeling via bluetooth met sportschoolapparatuur.

De Vantage V2 RED is daarintegen een knallende versie van de V2. Hoe knallend? Zo knallend. Hiermee maak je echt wel een statement.

Polar Vantage Red : een echt statement

De Polar Vantage V2 SHIFT (Silver en Black) kost EUR 549,90 en de SHIFT horlogebandjes zijn binnenkort verkrijgbaar vanaf €49,90. De bestaande Polar Vantage V2 Red kan je prΓ©orderen voor EUR 499,90. Optioneel ook verkrijgbaar met H10-borstband voor EUR 549,90.

Grit X Pro

Maar het grote nieuws is natuurlijk de Grit X Pro. Ook dit model heeft een upgrade gekregen en is er nu in vier nieuwe modellen:

  • Polar Grit X Pro Nordic Copper
  • Polar Grit X Pro Black DLC
  • Polar Grit X Pro Arctic Gold
  • Polar Grit X Pro Titan

Wat is er nieuw? Het glas is van Sapphire glas gemaakt wat krasbestendiger is. Qua functionaliteit zien we enkele updates die ook naar de Vantage V2 komen als update en daarnaast de bekende functionaliteit en natuurlijk het feit dat de Grit X Pro voor de ruste omstandigheden geschikt is (getest volgens de MIL-STD-810G standaard). Heb je dat nodig op de Hoge Veluwe? Misschien niet maar het is altijd meegenomen.

Grit X Pro Titan

Grit X Pro is voor de iets meer Outdoor gebruiker dan de Vantage V2. Dit zie je ook aan het ontwerp. Mijns inziens is de Black de mooiste van de vier, maar smaken kunnen verschillen!

De Polar Grit X Pro is verkrijgbaar in de kleuren Nordic Copper, Black DLC en Arctic Gold en kost EUR 499,90. Wil je lichter (12% minder) behuizing, is er de Grit X Pro Titan, gemaakt van titanium en met twee polsbandjes. deze kost €599,90.

Conclusie

Polar heeft een enorm tempo qua nieuwe producten en ik denk dat de gemiddelde polar gebruiker het bijna niet meer kan bijhouden, zoveel nieuwe producten zijn er. Deze modellen zullen met name niet Polar gebruikers aanspreken omdat de updates niet zo groot zijn dat je nu je net gekochte Grit X gaat inruilen voor een Grit X Pro.

We hopen binnenkort de Grit X Pro voor je te kunnen testen alsmede het update pakket van de Vantage V2 (software en bandje).

Ben je in de markt voor een nieuw sport horloge dan heeft Polar hiermee haar scala aan producten weer wat aantrekkelijker gemaakt.