, ,

Held op sokken met de Swiss Protection Socks

swiss-barefoot-socks

swiss-barefoot-socks
De Vibram Fivefingers zien er voor de doorsnee recreatieve hardloper misschien wat geeky uit. Ben je toch gefascineerd door het idee om bijna-blootsvoets naar buiten te gaan en zoek je iets dat meer op een traditionele sok lijkt, dan zijn de ultra-duurzame sokken van Swiss Barefoot Company een idee.

swiss-protection-socksJe draagt de sokken als een schoen. Ze zijn gemaakt van 50 procent kevlar, 32 procent polyester, 10 procent katoen en 8 procent spandex. Aan de onderkant zit een PVC-laminaatlaagje die voorkomt dat je huid in contact komt met scherpe takjes en steentjes.

Het voelt alsof je op blote voeten loopt, terwijl je toch bescherming hebt. Wel is er wat onduidelijkheid hoe sterk de zolen nu eigenlijk zijn: op de ene plek lezen we dat ze volkomen bestendig zijn tegen scherpe voorwerpen en ergens anders is te lezen dat je maar beter niet over glasscherven en zelfs niet over scherpe rotsen kunt lopen. Laten we het er maar op houden zijn ze natuurproof zijn, als je maar niet te gekke dingen doet. Wat in ieder geval wel mogelijk is, is om ermee door het water te lopen, zonder dat het zwaar en zompig gaat aanvoelen. De sokken hebben net als de Vibrams vijf tenen, maar de zool is veel dunner gemaakt. Je koopt een paar sokken voor 55 euro (korte variant) of 59 euro (lange variant). De video wekt de indruk dat je ermee kunt hardlopen, watersport beoefenen en rotsen beklimmen.

Toch zijn we er nog niet over uit of dit nu dรฉ manier is om barefoot te hardlopen. Bij de Fivefingers krijg je voortdurend reacties dat je gekke schoenen aan hebt en bij deze sokken kun je erop rekenen dat de ene na de andere grapjas roept: “Hee, bent je je schoenen kwijt?”

Meer info: Swiss Barefoot Company

Eรฉn reactie op “Held op sokken met de Swiss Protection Socks”

  1. Sabine Borggreve avatar
    Sabine Borggreve

    Waar kan ik de barefoot socks kopen voor โ‚ฌ55?