Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

running bridge

Hardlopen naar je werk – hoe blijf je fris?

running bridgeHardlopen naar je werk heeft allerlei voordelen: je moet toch naar je werk, dus waarom zou je niet wat lichaamsbeweging meepakken? Het is gezonder dan bus of tram pakken. En je bent de reistijd toch kwijt, dus dan combineer je meteen twee bezigheden. Toch doen maar weinig mensen het, als alternatief voor lopen, fietsen, autorijden of openbaar vervoer. Misschien zijn we bang dat het er gek uitziet, om op je werk binnen te komen in hardloopkleren. Of ben je bang dat je hevig zwetend binnenkomt en eerst een douche moet nemen. Sommige werknemers hebben voorzieningen daarvoor: aparte kleedkamers waar je je hardloopkleding kan achterlaten en douches om jezelf op te frissen.

Er zijn nog wel meer excuses te verzinnen waarom je niet naar je werk zou willen hardlopen. In de winter is het ‘s avonds al vroeg donker en is het al snel te koud. ‘s Zomers kan het te warm zijn. Gelukkig is het niet meer zo dat je enorm veel bekijks trekt als je in hardloopkleren de straat op gaat, zoals 50 jaar geleden het geval was. Maar mocht je je toch niet helemaal op je gemak voelen als je onderweg in je hardloopkleren nog langs de supermarkt moet om boodschappen te doen, dan kun je ook kiezen voor iets minder sportief uitziende kleren. Een zwarte broek en zwart shirt die je genoeg bewegingsvrijheid geven kunnen ook genoeg zijn. Op de fiets is het immers ook volkomen normaal als je in alledaagse sportieve kleren een paar kilometer door de stad gaat rijden. Waarom zou je tijdens het hardlopen dan een felgekleurde korte broek aan moeten trekken?

asics sportbroekEen voorbeeld van zo’n onopvallende stijl waarmee je tussendoor ook nog naar de supermarkt kan, is hiernaast te zien. Het meisje op de foto draagt een broek van Asics, maar bijna alle sportmerken hebben wel soortgelijke broeken in het assortiment. Daarin voel je je een stuk comfortabeler dan in normale kleding en het geeft je genoeg bewegingsvrijheid.

Het probleem dat je bezweet op je werk aankomt, is maar op één manier te verhelpen: door rustiger te gaan lopen. Als je iets rustiger loopt dan je normale tempo zul je merken dat je minder zweet en het makkelijker lange tijd volhoudt.

Tenslotte is er nog een laatste probleem: waar laat je je tas en andere spullen? Als je bedenkt dat je tijdens een wedstrijd meerdere uren kunt lopen met een fles water, meerdere gels en een lichtgewicht jack, dan kun je ook de weinige spullen die je naar je werk nodig hebt in een tasje stoppen. Of neem helemaal niets mee: spullen die je elke dag naar je werk meeneemt kun je ook in een bureaula laten liggen. Neem je ‘s avonds tijdens het hardlopen naar huis wat spullen uit de supermarkt mee, dan kun je wat rustiger gaan lopen of gaan wandelen.

hardlopenkantoorwerk

Redactie • 22 mei 2013


Previous Post

Next Post