,

De beste hardloopgadgets op CES 2018 [video]

Hardloopgadgets CES 2018

CES is de grootste (consumenten) elektronicabeurs ter wereld, die elk jaar in januari in Las Vegas wordt gehouden. Naast de grote TV’s, speakers, robots en andere zaken is er ook een grote afdeling sporttechnologie waar we dit jaar hebben rondgegeken. Maar niet alleen rondgekeken, we hebben er ook video’s gemaakt. In dit artikel drie video’s over interessante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sporttechnologie.

Aftershokz

Aftershokz is geen onbekende wanneer het over sport-headphones gaat, ze bestaan tenslotte al een jaar of vijf en zo lang staan ze ook al op CES. Het bijzondere is dat Aftershokz het geluid via het bot geleidt in plaats van een koptelefoon over of in je oor. Hierdoor is je oor vrij om andere geluiden te horen, wat natuurlijk van belang is als je buiten loopt, bijvoorbeeld op straat. De nieuwe Aftershokz Trexz Air is draadloos, beter en lichter. Luister maar naar Caileigh. Binnenkort trouwens een review van deze nieuwe koptelefoon.

Sony

Maar ook Sony begeeft zich op het gebied van sports headphones. Ze doen dat al een paar jaar, maar deze keer toonden ze de nieuwe sportsheadphone met noise cancellation. Hiermee kan je tijdens het zweten in de sportschool genieten van muziek zonder de geluiden om je heen. Maar als je naar buiten gaat, dan is dat weer niet zo handig. Daarom ook hier een oplossing: een ambient setting waardoor je buiten tijdens het sporten toch het verkeer hoort. Dit  product is nog niet leverbaar, maar zodra het er is gaan we het natuurlijk testen.

Humon

De derde CES-gadget die we hier bespreken is de Humon Hex. Dit is een draagbare zuurstofopnamemeter die je op je bovenbeen draagt. Toegegeven, het ziet er een beetje uit als een kousenband (niet de groente, maar het dameskledingstuk), maar het is toch een serieus product dat je helpt beter te trainen. Luister maar wat de Pammy van Humon erover te vertellen heeft.