Garmin Vivomove Sport: analoog horloge, maar toch heel sportief

Garmin Vivomove Sport

Garmin heeft twee nieuwe sporthorloges aangekondigd op de techbeurs CES 2022: de Vivomove Sport en de Garmin Venu 2 Plus, die we in een apart artikel bespreken. De Garmin Vivomove Sport is een nieuwkomer in de line-up. Het is een hybride horloge, met een analoge wijzerplaat en een (verborgen) digitaal display voor je dagelijkse beweging.

Garmin Vivomove Sport

Het horloge meet je stappen, verbrande calorieΓ«n en het aantal minuten zware inspanning. Een leuk detail is dat de wijzers aan de kant gaan als je je activiteiten wilt bekijken en weer op z’n plek terug gaan als je klaar bent met kijken. Wat functies betreft is de Vivomove Sport vrijwel gelijk aan de Garmin Vivomove 3 (adviesprijs ca. €219), maar is iets goedkoper. Hij ligt binnenkort in de winkel voor rond de 150 euro. Net als bij de Vivomove 3 worden je slaapscore en je activiteitenniveau in de gaten gehouden om te bepalen hoeveel energie je hebt voor de dag. Er is ook een continue stressmeting, gebaseerd op je hartslagvariabiliteit. Je kunt je slaap meten en verschillende sporten beoefenen.

Garmin Vivomove Sport

De Vivomove Sport heeft geen ingebouwde GPS, dus je zult je smartphone moeten meenemen om je locatie te bepalen tijdens workouts. Wel zitten er gezondheidsfuncties voor vrouwen in, zoals gebruikelijk is geworden bij Garmin-horloges. Je kunt je cyclus en zwangerschap tracken, symptomen vastleggen en meer via de Garmin Connect smartphone-app voor iPhone en Android. Ook zitten er ademhalingssessies met begeleiding in.

Bekijk de Garmin Vivomove Sport en de Garm Garmin Vivomove 3 bij Coolblue. Of bekijk de Garmin-sporthorloges bij Bol.com.