Garmin Venu 2 Plus: de smartwatch waarmee je kunt praten

Garmin Venu 2 man

Naast de Garmin Vivemove Sport heeft Garmin n贸g iets nieuws: de Garmin Venu 2 Plus. Deze smartwatch werkt met spraakopdrachten van Siri, Google Assistent en Bixby. Me kunt vragen stellen, berichten versturen en mee. Daarnaast vind je op de Venu 2 Plus ook fitness- en gezondheidsfuncties, zoals slaapscore en het in de gaten houden van je stress- en energieniveau.

Garmin Venu 2 Plus

De sporthorloges van Garmin bevatten al heel wat technologie om je welzijn en sportactiviteiten te registreren. Daar komt nu een spraakfunctie bij. Daarmee wordt deze smartwatch nog completer. De Garmin Venu 2 Plus is bedoeld voor sportieve gebruikers die willen hardlopen en bewegen, maar die ook hun herstel in de gaten willen houden. Als je een actieve levensstijl hebt ben je vaak aan het multitasken. Je kunt tijdens het wandelen meteen een spraakbericht versturen of iets regelen, zodat je het niet vergeet en verder kunt met je leven. Er zit een helder AMOLED-scherm in en de batterij gaat 9 dagen mee.

Garmin Venu 2 vrouw

Garmin Venu 2 Plus: nieuwe functies

Dit is er nieuw op de Garmin Venu 2 Plus:

  • Telefoongesprekken vanaf de pols: Telefoongesprekken voeren en inkomende oproepen beantwoorden met 茅茅n druk op de knop.
  • Voice-assistant bediening: Te gebruiken met Siri, Google Assistent en Bixby. Gebruikers kunnen de 鈥榲oice assistant鈥 gebruiken voor het versturen van berichten, om vragen te stellen en om alle smart devices in huis te bedienen.

Ook deze functies zijn de moeite waard:

  • 24/7 gezondheidsmonitoring: de Venu 2 Plus biedt een breed scala aan 24/7 gezondheidsmonitoringfuncties waaronder hartslag (met zelf te configureren waarschuwingen voor hoge of lage waarden), geavanceerde slaapfuncties met slaapscore en inzichten, ademhalingsactiviteiten, fitnessleeftijd, ademhalingsmonitoring, bloedzuurstofsaturatie (Pulse Ox), stressmonitoring, hydratatie-meldingen en speciaal voor vrouwen het bijhouden van de cycluse en zwangerschap De Body Battery energiemonitoring laat gebruikers zien hoe “opgeladen” hun lichaam is en wat de effecten zijn van stress en lichaamsbeweging. De Health Snapshot鈩 registreert in 2 minuten de belangrijkste gezondheidsstatistieken en genereert een overzicht die gebruikers kunnen delen met een zorgverlener; een geweldig hulpmiddel voor het vastleggen van fysiologische gegevens op ieder moment dat je niet helemaal in vorm bent.
  • Gepersonaliseerde work-outs: de Venu 2 Plus beschikt over alle nieuwe fitnessfuncties die onlangs zijn ge茂ntroduceerd op de Garmin Venu 2-serie, waaronder wandelen, hardlopen, HIIT (High Intensity Interval Training), fietsen, zwemmen in een zwembad, Pilates, yoga, indoorklimmen, hiking, geavanceerde krachttraining met grafische inzichten in getrainde spiergroepen (muscle heatmaps) en meer.

Extra’s op de Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus is dus niet alleen voor sport, maar let ook op je algemene welzijn. Er zit een automatische ongevaldetectie op, voor als je tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen mocht vallen. Het horloge kan ook je locatie naar contactpersonen sturen, als er sprake is van een noodgeval. En met LiveTrack kunnen vrienden zien waar je bent. Je stelt zelf de contacten voor noodgevallen in. De Venu 2 Plus kan ook meteen lokale hulpdiensten inschakelen.

Garmin Venu 2 man

Aan praktische functies is ook gedacht, zoals lokale muziekopslag voor 650 nummers, ook voor afspeellijsten van Spotify, Amazon Music en Deezer. Contactloos betalen kan met Garmin Pay en er zijn wijzerplaten en apps om de Venu 2 Plus verder de optimaliseren. Dit doe je via de Connect IQ store. Workouts haal je van Garmin Connect of bekijk je direct op de smartwatch. Met Garmin Coach krijg je aanpasbare trainingsschema’s, bijvoorbeeld voor je eerste 5K.

Garmin Venu 2 Plus: prijs en verkrijgbaarheid

De Garmin Venu 2 Plus is verkrijgbaar in 3 kleuren met een horlogekast van 43 mm, roestvrijstalen behuizing en een siliconen polsband. Je kunt het uiterlijk aanpassen met de dienst Your Watch Your Way. Snel opladen wordt ook ondersteund: met 10 minuten laden kun je weer een dag vooruit in smartwatch-modus of 1 uur in GPS + muziekmodus.

De Venu 2 Plus heeft een adviesprijs van 鈧449,99 en is per direct verkrijgbaar bij Garmin en de diverse winkels. Bekijk de Garmin Venu-producten bij Bol.com om een goed overzicht te krijgen!