Garmin HRM-Fit is een speciale hartslagmeter voor vrouwen

Garmin Forerunner 945 LTE

De techbeurs CES komt eraan en dat betekent dat heel wat fabrikanten nieuwe accessoires zullen aankondigen. Garmin staat in de startblokken om een nieuwe hartslagmeter voor vrouwen uit te brengen. Het gaat om de Garmin HRM-Fit, die je kunt vastmaken aan een sport-bh. De introductie staat waarschijnlijk gepland voor 9 januari. Ook komt er een tweede generatie van de Garmin Lily, het speciale hardloophorloge voor vrouwen.

Garmin HRM-Fit: een hartslagmeter voor vrouwen

Details over deze nieuwe hartslagmeter zijn al te vinden op de website van verschillende retailers. De hartslagmeter gaat rond de 150 dollar kosten en is speciaal ontworpen voor vrouwen. De pasvorm sluit naadloos aan op sportbeha’s met een hoge tot gemiddelde ondersteuning. Je maakt de hartslagmeter op drie punten vast, waardoor hij geschikt is voor verschillende lichaamstypes. Garmin belooft dat de hartslagmeter zowel stabiliteit als comfort biedt.

Garmin HRM-Fit
Zo ziet de Garmin HRM-Fit hartslagmeter eruit.

Garmin raadt af om de HRM-Fit te gebruiken in combinatie met longline-bh’s, bh’s met ritssluiting aan de voorkant en bh’s met lichte ondersteuning.

Qua functionaliteit is dit een goede hartslagmeter, die je hartslag nauwkeuriger kan meten dan hartslagmeters die om je pols zitten. Het accessoires ondersteunt geavanceerde tracking van je trainingen, inclusief meetgegevens zoals verticale trillingen, grondcontacttijd en staplengte. Hiermee krijg je meer inzicht in je loophouding en -vorm.

Garmin HRM-Fit is te koppelen met smartphone en fitnessapparaten

We verwachten dat de Garmin HRM-Fit over een paar weken in de Nederlandse winkels. Garmin had al de HRM-Dual in het assortiment, een normale borstband die de hartslaggegevens realtime via ANT+ en Bluetooth Low Energy naar je devices of naar fitnessapparatuur in de sportschool stuurt. Ook die kun je onder de elastieken band van je sportbh dragen, maar je kunt ‘m niet eraan vastmaken. Dat geldt ook voor de HRM-Tri en HRM Run, die zich respectievelijk richten op triatleten en hardlopers.

De Garmin HRM-Fit gaat lang mee en heeft een batterijduur van een jaar, bij dagelijks gebruik van รฉรฉn uur. Als de batterij leeg is kun je deze gemakkelijk vervangen. Hij is zelfs waterbestendig tot 50 meter. Net als de eerdere hartslagmeters van Garmin wordt de verbinding gelegd via ANT+ en Bluetooth. Hij meet 33,5 cm en weegt 53 gram.

Ook voor vrouwen: Garmin Lily 2

Garmin is ook van plan de Garmin Lily 2 uit te brengen, een hardloophorloge voor vrouwen. Deze lijkt sterk op de eerste generatie, maar er zitten toch wat merkbare verbeteringen in. Er zijn twee varianten van de Garmin Lily 2: Sport en Classic. Het Sport-model wordt geleverd met een siliconenband, terwijl de Classic verkrijgbaar is met een nylon bandje in bruin of grijs. Er is ook een Classic Edition met leren band. Het horloge behoudt zijn compacte en dunne behuizing, zonder knoppen. Het bandje is echter eenvoudiger geworden. Daarmee speelt Garmin in op eerdere klachten, dat het omslachtig was om het horlogebandje te vervangen. Daarbij moest je schroeven losdraaien met een speciaal sleutelgereedschap. Kortom: niet handig.

Garmin Lily 2 en 1
Links de nieuwe Garmin Lily 2, rechts de originele Garmin Lily.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend. We verwachten ingebouwde GPS, een langere batterijduur en de mogelijkheid om muziek op te slaan. Ook zullen er waarschijnlijk wat verbeterde functies op het gebied van gezondheid en fitness in zitten. Garmin zou kunnen kiezen voor een AMOLED-scherm.

De eerste Garmin Lily verscheen ongeveer drie jaar geleden en is voor ongeveer 200 euro te koop bij diverse winkels. Het nieuwe model ligt in het voorjaar van 2024 in de schappen.