De Zwift RunPod is een betaalbare sensor voor hardlopers

Zwift RunPod op schoen

De Zwift RunPod is een sensor die je aan je schoen vastmaakt en die je helpt om beter te trainen via een virtueel trainingsplatform. Je maakt de Zwift vast aan de veters van je schoenen.

Sta je bijvoorbeeld op een loopband, dan zal de sensor de bewegingen doorgeven en lijkt het alsof je in de virtueel omgeving echt beweegt. Met een gewicht van slechts 13 gram merk je nauwelijks dat je iets aan je schoen hebt hangen. Er zit een gewone CR2032 knoopcelbatterij in, vergelijkbaar met die in horloges. Alle info wordt draadloos gesynchroniseerd met Zwift.

Zwift RunPod

Qua uiterlijk lijkt de Zwift RunPod op de Milestone Pod, die al langer bestaat en die ook heel betaalbaar is. Dat is niet helemaal toevallig: Zwift nam het bedrijf erachter afgelopen zomer over. Deze nieuwe sensor is wat beter geoptimaliseerd voor binnen hardlopen.

Zwift RunPod op schoen

De oorspronkelijke Zwift was wat meer gericht op wielrenners, maar met de nieuw toegevoegde hardloopmodus zijn er veel meer functies bijgekomen. Daardoor is de pod ideaal voor mensen die de loopband en fiets willen afwisselen. Er zitten nu ook routes in die alleen voor hardlopen geschikt zijn. Daarnaast zijn er meer trainingsmodes en is er meer variatie in de virtuele plaatsen waar je kunt gaan rennen.

Je kunt de Zwift Runpod voor $29,99 kopen via de Zwift-website. Hij is een stuk goedkoper dan de Stryd, die eerder dit jaar op de markt kwam en $10 kost.