Het meestgebruikte hardloophorloge op Strava is… 8 jaar oud!

Garmin sporthorloge hardlopen

Dat een sporthorloge best lang meegaat, blijkt wel uit de statistieken van Strava. De makers van de populaire sportapp onderzochten welke hardloophorloges in 2023 het meest werden gebruikt en wat blijkt? De 8 jaar oude Garmin Forerunner 235 staat bovenaan de lijst!

De Garmin Forerunner 235 was in zijn hoogtijdagen al een indrukwekkend horloge en hij is nog steeds te koop! Hij is in de loop van de jaren alleen maar populairder is geworden, zo blijkt uit het rapport ‘Year in Sport‘. Onder wielrenners is de Garmin Edge 530 het populairst, een sporthorloge uit 2019.

Garmin Forerunner 235
De Garmin Forerunner 235: ook nu nog een aanrader!

Nieuwere Garmin horloges zoals de Garmin Forerunner 955, haalden de lijst ook niet. Dit geeft wel aan hoe goed de Garmin Forerunner 235 nog steeds is. Met zijn GPS houdt hij afstand, tempo, tijd, hartslag en meer bij. En de batterijduur is ook fenomenaal: hij gaat 11 dagen mee in standaardmodus. Gebruik je GPS, dan gaat hij 11 uur mee.

… en dit zijn de populairste hardloopschoenen

Ook interessant is te zien welke schoenen de Strava-gebruikers het meest dragen. Dit zijn ze:

De HOKA Clifton is alweer in de 9e generatie verkrijgbaar. Dit is een neutrale hardloopschoenโ€ฏvoor extra comfort. De schoen is te herkennen aan de grote tussenzool die je maximale demping geeft. De tussenzool is ook voorzien van een Active Foot Frame. Dit houdt in dat je voeten diep in de tussenzool zitten, in plaats van dat je bovenop de tussenzool loopt. Er zijn verschillende breedtematen, zodat het altijd goed past. Het uitgangspunt van HOKA is maximale demping en minimaal gewicht. De dikke tussenzool is daardoor ook geschikt voor langere runs. En de weerbestendige buitenzool met tractiepads beschermt je voeten tegen nattigheid en uitglijden.

HOKA Clifton schoenen
HOKA Clifton 9 hardloopschoenen.