Strava maakt het makkelijker om af te spreken voor een run

Strava chatfunctie

Strava heeft al heel wat sociale functies ingebouwd, zodat je je runs, fietsritten en wandelingen kunt delen met vrienden en familie. Daar komt nu een handige functie bij: de mogelijkheid om contact te leggen met andere sporters via direct messages (DM’s). In een blogposting legt Strava uit hoe het werkt. Je kunt één-op-één gesprekken voeren of een groepschat starten. Ook kun je activiteiten en routes te delen in je gesprekken. De functie is gratis te gebruiken, dus je hebt er geen Strava-abonnement voor nodig.

Strava introduceert chatfunctie

Voor groepschats kun je specifieke namen instellen. Je hebt toegang tot berichtreacties, GIF’s en antwoorden op individuele berichten. Het delen van foto’s is nu nog niet live, maar staat gepland voor 2024.

De meest eenvoudige manier om een bericht te sturen aan iemand waarmee je verbonden bent op Strava is door naar zijn/haar profiel te gaan en op de nieuwe knop Bericht te tikken. Je kunt je lijst met gesprekken ook terugvinden door op de tabbladen Begin of Groepen te tikken. Daar zie je nu een tekstballonnetje.

Is chatten met Strava veilig?

Het heeft behoorlijke tijd geduurd voordat Strava deze manier van chatten toevoegt. De reden is dat je als sporters samen beter presteert, zeggen de makers, terwijl de berichtenfunctie het makkelijker maakt om activiteiten te coördineren en elkaars successen te vieren. Je kunt je vrienden aanmoedigen, opscheppen over je prestaties en afspreken voor een gezamenlijke activiteit. Dat gezegd hebbende, als je al in een andere app een groepschat hebt aangemaakt (bijvoorbeeld in WhatsApp) en daar tevreden over bent, heb je misschien niet genoeg redenen om over te stappen. Bovendien zijn de berichten in andere chatapps vaak end-to-end versleuteld.

Strava DM functie

Bij Strava moet je je geboortedatum invoeren om berichten te kunnen sturen. Strava wil hiermee controleren op “verdachte, minderjarige of onveilige activiteiten” via de chatfunctie. Maar niets weerhoudt je natuurlijk om een nepdatum in te vullen.

Om te voorkomen dat je zomaar berichten krijgt, kun je beperkingen instellen wie jou mag benaderen. Je kunt daarbij kiezen uit mensen die jou volgen, wederzijdse volgers en niemand. In het laatste geval kun je wel zelf chats starten, maar anderen kunnen je niet een eerste bericht sturen.