Shokz OpenRun: een open headset voor hardlopers

OpenRun oortjes

AfterShokz bestaat niet meer. De fabrikant van headphones heet voortaan Shokz, omdat het naar eigen zeggen een naam met meer impact is. Het doel is nog steeds hetzelfde: audioproducten maken die gebruik maken van geleiding via je jukbeen en kaakbeen, oftewel bone-conduction.

Daarbij worden transducers voor het oor geplaatst, die met behulp van trillingen via je jukbeenderen het geluid leveren. Het voordeel daarvan is dat er niets in je oor hoeft te steken, wat een uitkomst kan zijn als je snel jeuk krijgt door oordopjes. Ook kun je beter luisteren wat er om je heen gebeurt, omdat je gehoorgang immers niet wordt afgesloten. Voor mensen die sporten op drukke plekken is het bovendien veiliger: je kunt muziek horen, maar krijgt ook nog omgevingsgeluiden mee.

Naast een nieuwe naam heeft Shokz ook nieuwe oordopjes. Het gaat om een nieuwe versie van de Aeropex, de OpenRun. Deze heeft alle functies van de vorige Aeropex, maar is sneller op te laden. Na 10 minuten opladen kun je weer 1,5 uur gaan hardlopen met muziek. Terwijl je je aankleedt om te gaan sporten kun je dus nog snel even opladen.

De Shokz OpenRun zullen voor iets meer dan โ‚ฌ100 in de winkel liggen.

Shokz OpenRun

De Aftershokz OpenMove zijn ook nog gewoon te koop en kosten rond de 90 euro. Of kijk eens naar andere modellen zoals de Aftershokz AeroPex.