Nieuw: Nike Pegasus 41, voor elke run, elke dag

Nike Pegasus 41

De Nike Pegasus 41 is het nieuwste model uit de legendarische serie hardloopschoenen van Nike. Sinds 1983 zijn er met grote regelmaat nieuwe modellen uitgebracht, die over de hele wereld geliefd zijn. Ook ik ben ooit op een stel Pegasus-schoenen begonnen (zo eentje waarbij je een Nike-podsensor in de zool kon stoppen, om op de iPod je prestaties te bekijken). Inmiddels zijn we vele generaties verder en is het leuk om te zien dat de Pegasus bij elke generatie steeds weer verbeteringen krijgt. Ook bij de 41e editie heeft Nike geprobeerd om deze comfortabele schoen nog verder te verbeteren. De Pegasus 41 bevat dan ook innovaties gericht op lopers van elk niveau. En er is ook aan het milieu gedacht.

ReactX: meer demping dan ooit

De belangrijkste verbetering van de Pegasus 41 is de ReactX-tussenzool. Dit is een nieuw type schuim dat nog meer demping en meer energieteruggave biedt. Daardoor neemt de reactiviteit met 13% toe in vergelijking met het vorige React-schuim. Er wordt ook minder energie verbruikt tijdens het productieproces, waardoor de ecologische voetafdruk van de tussenzolen met 43% kon worden verminderd.

Nike Pegasus 41

De combinatie van prestaties en duurzaamheid maken de Pegasus 41 geschikt voor mensen die een geavanceerde, maar toch milieuvriendelijke hardloopschoen zoeken.

Op basis van feedback van ervaren hardlopers heeft Nike de Pegasus 41 zodanig ontworpen dat ze nog comfortabeler zijn. De nieuwe Pegasus 41 heeft twee Air Zoom-units bij de voorvoet en hiel, die samen met het ReactX-schuim zorgen voor reactieve demping en meer comfort. Het bovenwerk is gemaakt van technisch mesh, dat beter ademt en ook lichter en zachter is in vergelijking met eerdere modellen.

Nike Pegasus 41

Nike Pegasus 41 heeft een nieuw vetersysteem

De nieuwe Pegasus 41 beschikt ook over de nieuwe Dynamic Midfoot Fit, een vetersysteem waarbij de veter verbonden is met een interne mediale band die de hele voet omhult. Dit geeft meer ondersteuning en een betere pasvorm. Tot slot is het uiterlijk van de schoen ook nog wat vernieuwd, om een modernere uitstraling te geven.

Nike Pegasus 41

Steeds meer schoenfabrikanten laten zien dat ze milieuvriendelijk bezig zijn en ook Nike heeft daar bij de Pegasus 41 aandacht aan besteed. De schoen is gemaakt van tenminste 20% gerecycled materiaal, zodat de milieu-impact wordt verminderd. Zonder daarbij trouwens in te leveren op kwaliteit of prestaties. Vergeleken met het vorige model is de Pegasus 41 lichter en reactiever, dankzij nieuwe materialen en geavanceerde technologieรซn.

Nike Pegasus 41

De Nike Pegasus 41 is gericht op hardlopers van elk niveau en voor dagelijks gebruik. De combinatie van demping, reactiviteit en comfort aan de ene kant en de gerecylede materialen aan de andere kant zorgen ervoor dat de Pegasus 41 opnieuw een brede groep hardlopers aanspreekt. Zeker voor mensen die geen idee hebben wat ze als beginnende hardloper moeten kiezen, is de Pegasus 41 een makkelijke keuze: veel mensen kennen Nike al en hebben schoenen van het merk in de kast staan.