Zo vind je een loopband als je niet bij een sportschool terecht kunt

Loopband kiezen

Hardlopen is een goedkope sport, maar als het weer niet meezit heb je misschien toch liever zin om binnen te gaan lopen. Voor mensen die een loopband in de schuur hebben staan is dat simpel, maar dat geldt niet voor iedereen. Hoe kun je dan toch gebruik maken van een loopband? We geven een aantal tips.

1 Koop een dagpasje

Sportscholen bieden je vaak de mogelijkheid om de eerste keer gratis te proberen. Je krijgt dan een dagpasje waarmee je eenmalig alle voorzieningen kunt testen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je daarna lid wordt, maar dat hoeft niet. Met een dagpas kun je zolang sporten als je wilt. Heb je vrienden in een bepaalde stad die al gebruik maken van een bepaalde sportschool, dan kun je ook kijken of er de mogelijkheid is om gratis een vriend mee te nemen.

2 Betaal per minuut

Ben je maar korte tijd in een bepaalde stad, dan wil je niet te veel gedoe. Afrekenen per minuut is dan een oplossing. In Nederland kun je daarvoor terecht bij Tapperuse, een dienst waarmee je per minuut betaalt voor sportscholen, maar ook voor pretparken, sauna’s en andere voorzieningen. Vooral voor korte, intensieve sportsessies kan dit ideaal zijn.

3 Ga op zoek naar een buurtcentrum

Sommige buurtcentra bieden een zaaltje om te sporten. Vaak is het niet de nieuwste apparatuur of ben je aangewezen op een fietstrainer, maar je hebt in ieder geval mogelijkheden om te bewegen. Je kunt ook kijken of er een school of universiteit in de buurt is, waar je in het weekend of tijdens de schoolvakanties terecht kunt. Informeer of je een dagpasje kunt kopen. Het is op deze plekken vaak goedkoper dan bij een commercieel fitnesscentrum.

4 Gebruik Classpass

Classpass is een dienst om mee te doen aan lessen in sportscholen. Je hoeft echter niet mee te doen aan een klasje. Soms heb je ook de mogelijkheid om vrij te sporten, of je doet mee aan een cardio-workout.

5 Informeer of je in hotels terecht kunt

Logeer je in een hotel, dan is er misschien een gym aanwezig waar je gratis gebruik van kan maken. Is dat niet het geval, dan zou je kunnen informeren of je misschien gebruik kunt maken van de sportfaciliteiten van hotels uit dezelfde hotelgroep. Wellicht is er er duurder hotel uit dezelfde keten, waar je gratis of tegen een kleine vergoeding terecht kunt.

5 Zoek de goedkoopste gym

Ben je langere tijd op dezelfde plek, dan kom je er niet met een dagpas of met betalen per minuut. Je zou dan kunnen overwegen om toch maar lid bij een sportschool te worden. Gaat het alleen om het gebruik van de loopband, dan hoeft dit niet de meest luxe gym te zijn maar kun je vrijwel overal terecht. Zoek gewoon de goedkoopste sportschool in de buurt, waar je per maand lid van kunt worden. Je wilt er natuurlijk niet 1 of 2 jaar aan vast zitten, want dan wordt het alsnog duur.

Een loopband kopen kan natuurlijk ook een oplossing zijn. Je kunt de loopband na verloop van tijd weer tweedehands doorverkopen, zodat je uiteindelijk niet zoveel kwijt bent geweest aan het gebruik. Of kijk eens of je ergens een tweedehands loopband op de kop kan tikken, als je bijvoorbeeld een halfjaar tijdelijk ergens verblijft.