Jabra Elite 4 Active: verbeterde oordopjes voor sporters

Jabra Elite 3 Active

Het Deense merk Jabra heeft nieuwe draadloze oordopjes aangekondigt, speciaal bedoeld voor sporters. De Jabra Elite 4 Active beschikken over alle functies die je van sportoordopjes mag verwachten: actieve ruisonderdrukking, IP57 stof- en waterbestendigheid, HearThrough-technologie (zodat je je omgeving kunt horen) en een gebruiksduur van 7 uur. Met de bijbehorende oplaadcase erbij heb je nog eens 21 uur extra luistergenot.

Jabra Elite 4 Active: ook voor hardlopers

In elk oordopje zit een 6mm driver en met de instelbare equalizer in de MySound-app kun je het geluid helemaal aanpassen aan je voorkeuren. Dit komt vooral van pas bij de middenfrequenties, want daar hebben de Jabra Elite’s nog wel eens moeite mee.

Jabra Elite 3 Active

Qua eigenschappen zitten ze tussen de Elite 3 en de Elite 7 Active in. Dat blijkt ook uit de prijs: voor 120 euro krijg je redelijk geprijsde draadloze oordopjes met prima specs. Zo zit ondersteuning voor de spraakassistent Alexa ingebouwd, kun je met Google Fast Pair je Android-toestel snel koppelen en kun je met Spotify Tap makkelijk de muziek starten. De rubberen dopjes sluiten je gehoorgang af en zorgen dat ze goed blijven zitten, ook tijdens actief bewegen.

Jabra Elite 3 Active

De Elite 4 Active volgt enkele maanden na de Elite 3 en heeft als belangrijkste pluspunt wél actieve ruisonderdrukking. Ook is de waterbestendigheid opgevoerd van IP55 naar IP57, waardoor je ze tot één meter diepte volledig in water kunt onderdompelen. De oplaadcase is dankzij snelladen in korte tijd weer klaar voor gebruik en de standby-tijd is ruim 3,5 keer zo lang ten opzichte van de Elite 3. De enige reden om toch voor de Elite 3 te kiezen? Dat is de prijs. Die kosten namelijk 80 euro en voor de Elite 4 Active ben je, zoals eerder genoemd, 120 euro kwijt.