Alles over Casio’s eerste G-Shock smartwatch met Wear OS

Casio G-Shock

Casio heeft de eerste G-Shock smartwatch met Wear OS aangekondigd. Het gaat om de Casio G-Squad Pro GSW-H1000, bedoeld voor sporters en outdoorliefhebbers. Er waren al langer smartwatches van Casio, zoals de Casio Pro-Trek-serie in robuuste uitvoering, die inmiddels aan de derde generatie toe is. Vorig jaar bracht Casio de G-Shock Move GBD-1000 uit, voorzien van fitnesstracking maar met een eigen besturingssysteem. Deze keer kiest Casio voor software van Google. Dat heeft als voordeel dat er veel meer apps voor verkrijgbaar zijn en dat er regelmatig updates verschijnen, waarbij je niet afhankelijk bent van Casio.

Eerste Casio G-Shock met Wear OS

De G-Squad Pro GSW-H1000 is een robuust horloge, zoals je van G-Shock mag verwachten. Hij is waterdicht tot 200 meter, iets dat maar weinig smartwatches ‘m nadoen. De achterplaat is gemaakt van titanium en de behuizing zelf is gemaakt van aluminium gecombineerd met urethaan. Wel iets om rekening mee te houden: dit is een vrij fors horloge. Volgens uitgelekte specs gaat het om 65,6 x 56,3 x 19,5 mm. Casio heeft al bevestigd dat het gewicht 104 gram is.

Deze Casio G-Shock smartwatch draait op Google’s Wear OS.

De Casio Pro-Trek was al vrij fors en dat geldt ook voor deze GSW-H1000. Fans van de G-Shock modellen zullen niet echt verbaasd zijn; deze horloges zijn over het algemeen vrij groot. Hij zit dan ook bomvol met sensoren, waaronder GPS, hoogtemeter, kompas en gyroscoop. De batterij gaat meer dan een maand mee, maar als je veel sport en de GPS-functie regelmatig gebruikt kan dit korter zijn. Bij de eerdere Pro-Trek kon je 15 uur gebruik maken van GPS-tracking op een volle batterij.

Net als bij de Casio Pro-Trek zitten er twee displays op: een full color-scherm en een low-res scherm die een stuk energiezuiniger is. Het hoofdscherm is 1,32-inch groot en heeft een resolutie van 320 x 300 pixels. Het is een TFT LCD-kleurenscherm, dat qua uiterlijk lang niet zo mooi is als de AMOLED-schermen van veel concurrerende merken. Voor tijdmeting en sportgegevens gebruik je het monochrome LCD-scherm, dat ervoor zorgt dat het de batterij spaart.

Er zitten genoeg sportfuncties op: je kunt 15 activiteiten tracken, er zijn 24 profielen voor indoor workouts en je kunt ook krachtsport vastleggen op basis van reps en hoeveelheid gewicht. Je krijgt een voortgang van je training en kunt aan de hand van VO2 Max zien hoe je conditie is.

Extra functies voor wielrennen en surfen

Casio heeft extra functies voor wielrenners toegevoegd, zoals afstand, tempo en tijd op basis van GPS. Ook de hoogteverschillen en helling van de weg worden gemeten en zijn later terug te zien in de statistieken. Daarnaast zijn er speciale opties voor surfen, zeilen, kajakken en suppen. De GPS-gegevens worden daarbij aangevuld met getijdengrafieken en kaarten.

Alles regel je via de G-Shock Move-app, waar je ook de trainingen, workouts en analyses terugvindt. Daarnaast zie je sensorgegevens zoals hoogte, snelheid en hartslag, die je kunt gebruiken in je actievideo’s.

Casio G-Squad Pro GSW-H1000 kopen

De Casio G-Squad Pro GSW-H1000 is vanaf mei 2021 verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en blauw. Hij kost rond de 600 euro.

Bekijk de Casio G-Shock horloges bij Bol.com