De beste hardloopboeken om 2018 goed te beginnen

Hardloopboeken 2018

Hoe gaat het met je goede voornemens voor 2018? Nog steeds goed op weg? Mooi! Maar er kunnen natuurlijk altijd momenten optreden dat het wat minder gaat en je een steuntje in de rug kunt gebruiken. In zo’n geval kan het helpen om een goed boek te lezen. We hebben een paar interessante, recente boeken voor je uitgezocht.

Race Everything: voor de wedstrijdloper

Race EverythingHardlooplegende Bart Yasso staat model voor een typische wedstrijdloper. De afgelopen 40 jaar heeft Yasso aan meer dan 1.000 hardloopwedstrijden wereldwijd meegedaan. Hij heeft elke afstand wel eens geprobeerd, weet wat het is om een marathon te winnen, maar kan je ook vertellen wat er in je hoofd rondgaat als je letterlijk over de finishlijn moet kruipen. In zijn nieuwste boek, uitgebracht in samenwerking met Runner’s World, lees je de beste tips om een succesvolle wedstrijd te lopen.

Bekijken

Your Pace or Mine?: voor de langzame loper

Your Pace or MineBen je niet haantje de voorste tijdens wedstrijden, of ben je niet een typische hardloper? Dan moet je Lisa Jackson’s boek eens lezen. Nadat Jackson jarenlang sport probeerde te vermijden, liep ze op haar 31e haar eerste marathon en haar eerste ultramarathon toen ze 41 was. Na meer dan 100 marathons gelopen te hebben deelt Jackson haar ervaringen vanuit de achterhoede. Hoe voelt het om altijd als laatste aan te komen, maar toch aan marathons wereldwijd mee te doen? Genoeg om te lachen, met veel herkenbare verhalen.

Bekijken

Finding Gobi: voor hardlopende dierenvrienden

Finding GobiWe weten dat hardlopers en honden niet altijd de beste vrienden zijn¨ , maar er zijn ook hardlopers die er niet voor wegrennen. Ultrarunner Dion Leonard heeft ‘s werelds langste en zwaarste ultramarathons succesvol afgerond, waaronder een 250 kilometer lange race door de Gobi-woestijn in China. Toen hij daarbij een kleine zwerfhond tegenkwam, verwachtte hij niet dat de hond het lang zou volhouden. Maar de hond bleef meerennen. Dit is een tranentrekkend verhaal over Leonard’s race door de Gobi-woestijn en zijn missie om de hond terug te vinden die hem tijdens het lopen zo inspireerde.

Bekijken

Run Fast, Eat Slow: voor foodie hardlopers

Run Fast Eat SlowOlympisch atlete Shalane Flanagan won voor het eerst in veertig jaar als Amerikaanse de New York City Marathon. Ze weet dus wat hardlopen is, maar ze is ook geïnteresseerd in lekker eten. Samen met Elyse Kopecky maakte ze een kookboek met voedzame en lekkere maaltijden die gezond zijn, zonder dat het lastig is om te maken. Hardlopers brengen immers liever hun tijd buitenshuis door, dan achter het aanrecht. Het boek richt zich op voedzaam eten en noemt bij elk recept een bepaald doel, bijvoorbeeld een goede snack om te herstellen na het hardlopen of een lichte maaltijd voordat je gaat rennen. Mooie aanvulling op de al bestaande Nederlandstalige kookboeken van hardlopers zoals Live Love Run van Annemerel de Jongh en natuurlijk het bekende Dafne Likes Kookboek van Dafne Schippers.

Bekijken

Mind Gym: voor de prestatiegerichte hardloper

Mind GymEen bekend gezegde is dat hardlopen voor 90 procent mentaal is en 10 procent fysieke inspanning vergt. Voor veel lopers is het mentale aspect het meest lastige. Wil je er meer over weten, dan lees je Mind Gym, want dit boek legt uit hoe je mentaal sterker wordt. Je leert hoe je brein je tegenhoudt om op z’n best te presteren. Ook leer je hoe je hier beter mee omgaat. Je krijgt stappen aangereikt die gemakkelijk te volgen zijn en die je meteen kunt toepassen. Niet alleen bedoeld voor hardlopers, maar ook voor anderen die beter willen sporten. Voor als je hard traint, maar toch het idee hebt dat ‘iets’ je tegenhoudt.

Bekijken

The Long Distance Runner’s Guide to Injury Prevention and Treatment: voor de geblesseerde hardloper

Long Distance RunnerLig je er momenteel even uit vanwege een blessure, dan heb je natuurlijk alle tijd om een boek te lezen. Het gebeurt de besten van ons. Bijna 90 procent van de hardlopers zal ooit te maken krijgen met een blessure. Je kunt echter genoeg doen om het te voorkomen en dit boek gaat daarover. Het boek beschrijft de meest voorkomende hardloopblessures, legt uit hoe je ze kunt voorkomen en behandelen. Nuttig voor mensen die al heel lang hardlopen, maar ook voor trainers en beginners. Ontdek je zwakke punten en voorkom dat je er last mee krijgt door je lichaam gericht te versterken en je loophouding en -techniek te verbeteren. Niet het meest sexy boek in dit lijstje, maar heel praktisch.

Bekijken