Asics viert de lente met nieuwe Sakura-collectie

Asics Sakura-collectie

De lente komt eraan, de dagen worden langer en je hebt weer zin om te gaan hardlopen. Voor hardloopsters die het in de winter te koud of te guur vonden om intensief te lopen, is het voorjaar een nieuw begin. ASICS speelt erop in met een nieuwe collectie hardloopkleding in frisse lentekleuren. De Asics Sakura-lijn is geïnspireerd door de Japanse kersenbloesem, die vanaf eind maart in bloei staat.

Asics Sakura hardloopschoenen

Asics Sakura

De Asics Sakura-lijn bestaat uit twee paar loopschoenen en luchtige hardloopkleding waar je mee naar buiten wil! De periode waarin de kersenbloesem in bloei staat heet in het Japans ‘sakura’, vandaar de naam. Het levert prachtige taferelen op in rood, roze en wit. Maar daar gaat het hier natuurlijk niet om: het gaat erom dat je de nieuwe hardloopschoenen aantrekt.

Asics Sakura lente 2018

Dit zijn de twee schoenen waarmee Asics de lente in rent:

  • Asics Gel-Nimbus 20: een stevige loopschoen voor langeafstandsloopsters (€180)
  • Asics RoadHawk FF: een lichte loopschoen voor hardloopsters die houden van snelheid (€120).

Asics Roadhawk FF Sakura

Beide modellen hebben een Flytefoam tussenzool en zijn beschikbaar in pastelroze. De lichtgekleure schoen is de RoadHawk, de donkere de Gel-Nimbus.

De hardloopkleding bestaat uit een losse tanktop en luchtige capri, die je alle bewegingsvrijheid geven. Dit combineer je met een loopbroek, top en hoodie. De Asics Sakura-collectie is vanaf 16 maart verkrijgbaar in de winkel, in de Asics Flagship Store en online op www.asics.com.

Asics Gel Nimbus 20 Sakura

Opnieuw hardlopen na de winter: hoe pak je het aan?

Heb je na het zien van deze hardloopkleding zin gekregen om weer te gaan hardlopen? Dan geeft Asics enkele tips om verantwoord weer van start te gaan:

  • Take it easy. Geef jezelf tijd om rustig op te bouwen. Ga niet meteen wedstrijden lopen maar begin met korte trainingen op matig tempo. Zo bouw je je uithoudingsvermogen op. Verhoog je snelheid of afstand met maximaal 10% per week.
  • Het kan goed zijn om lopen en wandelen te combineren om er geleidelijk aan weer in te komen.
    Focus op spierversterkende oefeningen. Je kan hiervoor terecht in de sportschool, maar je kan dit even goed thuis doen, op een fitnessmatje in de woonkamer. Doe dit een drietal weken om te voorkomen dat je geblesseerd raakt tijdens je ‘comeback’.
  • Pas je voeding aan. Als je gezond en evenwichtig eet, zal je des te sneller weer in topconditie zijn. Gelukkig is de lente het ideale seizoen voor salades, smoothies en ander gezonde lekkernijen.
  • Verwen jezelf met een mooie nieuwe sportoutfit. Het motiveert je extra om er snel weer tegen aan te gaan (jaja, die van Asics natuurlijk!).
  • Tip voor een leuke lenterun wanneer je volledig back on track bent: de Marikenloop (zondag 27 mei, Nijmegen, www.marikenloop.nl) of de 20km van Brussel (zondag 27 mei, Brussel, www.20kmdebruxelles.be).