,

Asics kondigt de Gel Nimbus 21 aan

Asics Gel Nimbus 21

ASICS heeft de GEL-NIMBUS 21 aangekondigd: de nieuwste versie van de neutrale hardloopschoen aan de top van het assortiment. Zoals je aan het nummer (21) kunt zien is dit niet de eerste versie van de schoen, maar een continue verbetering van de schoen. Het borduurt verder op de FLYTEFOAM-technologie die we nu al een aantal jaren in de schoenen tegenkomen.

ASICS GEL-NIMBUS 21

Nu Sinterklaas achter de rug gaan we direct door naar de volgende feesten: kerst en oud en nieuw. Waar Sinterklaas al de potentie heeft om slecht voor de lijn te  zijn geldt dit dubbel voor de komende feesten.

Als je dus enigzins in conditie wilt blijven dan loop je tijdens de kerstdagen gewoon door. Vrijwel altijd en overal is het mogelijk om even het huis uit te gaan voor een rondje hardlopen. Je zult merken dat je daarna met nieuwe energie terugkomt.

Voor mensen die de kerst vieren met cadeautjes heb ik misschien nog wel een leuk idee. Misschien een beetje te gek voor onder de boom maar van tijd tot tijd moet je jezelf toch ook verwennen.

Asics Nimbus 21

De nieuwste dempingstechnologie het FLYTEFOAM PROPEL & FLYTEFOAM LYTE. Wat deze dingen doen, staat al in de naam. De PROPEL helpt bij de veerkracht (het Engelse to ‘propel’ is vooruitbewegen) en de LYTE slaat natuurlijk op het gewicht.

In de naamgeving van ASICS Nimbus zitten nog meer verwijzingen. Nimbus is de Latijnse naam van een wolkformatie. Er is trouwens ook een Cumulus-lijn (ook de naam van een wolk).

Verdere vernieuwingen
Zoals wel vaker bij genummerde producten zijn de innovaties vaak incrementeel, dat wil zeggen: beter dan de vorige versie maar niet compleet anders.

Asics geeft aan dat de jacquardmesh (in lekentermen het bovenwerk van gaas) zich beter aanpast aan de bewegingen van de hardloper. Daarbij komt de TRUSSTIC-resin in het middenstuk, die de zool lichter maakt, maar ook beschermt. Als je meer wilt weten over dit soort technologie, kijk dan eens, kijk dan eens op de site van Asics. Doen de namen van de technologie er iets toe? Nee, maar de werking wel. Of je het nou TRUSSTIC heet of iets anders, uiteindelijk gaat het om het feit of de schoen je lekker laat lopen zonder blessures.

https://youtu.be/HnfH-yRPS2M

Getest?
Op dit moment hebben we de Nimbus 21 nog niet getest. Hij is ook nog pas sinds 6 december leverbaar voor dames en heren in zes kleuren. De adviesprijs van de schoen is 180 euro, zowel voor mannen als vrouwen. Dat is niet aan de onderkant van de markt maar duidelijk aan de bovenkant. Een gemiddelde schoen van een A-merk kost meestal rond de 130-150 euro zijn. Er zijn goedkopere te vinden (vaak modellen van vorige jaren) of minder bekende merken. Veel mensen zijn merken of zelfs modellen trouw omdat ze weten dat ze daar goed op lopen.

Toch hoef je niet bang te zijn of van merk te wisselen. Ik liep jaren op Saucony totdat ik nu alweer jaren op Asics loop. Wat het belangrijkste is: hoe zit de schoen en hoe loopt het? Dat kan je eigenlijk het beste testen als je ze aan hebt. Zeker als je een nieuw model of merk overweegt is de schoen uitproberen in de winkel het beste idee.

Want wie de schoen past (en wanneer deze lekker), loopt ermee weg.