Amazfit Active heeft nu hardloopschema’s

Amazfit Active zwart en roze

Een update voor de Amazfit Active zorgt ervoor dat je nu ook hardloopschema’s kunt gebruiken en je hartslagherstel kunt bekijken. Dit is een belangrijke software-update voor de Active-smartwatch, die in oktober 2023 samen met de Amazfit Active Edge werd uitgebracht. De ‘normale’ Amazfit Active heeft een wat gangbaarder uiterlijk met ronde wijzerplaat en een afwerking die veel minder doet denken aan een traditioneel sporthorloge. Toch zitten er allerlei handige sportfuncties in.

De software-update zorgt ervoor dat je hardloopschema’s voor afstanden van 3, 5 en 10 kilometer kunt volgen, gemaakt op basis van ZeppCoach. Ook kun je via PeakBeats live prestatie-updates krijgen en je hartslagherstel bijhouden.

AmazFit Active hardloopschema
De AmazFit Active kan uiteraard ook je afgelegde route vastleggen.

Een andere belangrijke verbetering is de integratie van live prestatie-updates via PeakBeats. Hiermee krijg je realtime feedback, zodat je je prestaties tijdens workouts kunt controleren en bijsturen. Zo weet je meteen of je harder moet blijven pushen of het wat rustiger aan moet doen.

Daarnaast bevat de update een verbeterde hartslagherstelfunctie in de Zepp App, waarmee je je cardiovasculaire herstel na de training kunnen volgen. Dit geeft inzicht in de algehele gezondheid van het hart en je fitnessniveau, zodat je effectiever kunt plannen.

Naast deze fitnessfuncties zorgt de software-update ook voor een verbeterde gebruikersinterface. De navigatie is overzichtelijker gemaakt, waardoor je fitnessgegevens gemakkelijker toegankelijk zijn met een simpel polsgebaar.

Amazfit Active

Zo kun je je Amazfit Active updaten

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe functies moet je de nieuwste software-update van de Amazfit Active downloaden. Verbindt hiervoor het horloge met de Zepp-app en volg de instructies op het scherm. De software wordt de komende dagen uitgerold naar alle Active-gebruikers.

De AmazFit Active is de spirituele opvolger van de Amazfit GTS 4 Mini. De fabrikant heeft geprobeerd hiermee een balans te vinden tussen een elegant ontwerp en een multifunctioneel horloge. Het spreekt daarom een brede groep gebruikers aan, vooral vanwege het slanke en moderne uiterlijk. Qua functies heeft de Amazfit Active genoeg te bieden, zowel voor dagelijks gebruik als voor sporters. En met de batterijduur zit het ook wel goed.