Rugged en sportief: dit is de Amazfit Active Edge

Amazfit Active Edge water

Amazfit heeft voor het najaar van 2023 een nieuwe line-up gepresenteerd, waarin ze zich meer dan ooit richten op sporters. Wat ons daarbij het meest opviel is de Amazfit Active Edge. Dit is een rugged sporthorloge met ronde wijzerplaat die waterdicht is tot 10 ATM. Dit houdt in dat je tot 100 meter onder water kunt duiken. Het is voor het eerst dat Amazfit deze richting inslaat, met een sporthorloge dat is geïnspireerd op streetwear en sport. Voorheen maakte Amazfit vooral horloges die van de Apple Watch waren afgeleid.

Amazfit Active Edge: sportief de straat op

De Amazfit Active Edge is een model dat veel meer op traditionele sporthorloges lijkt en ook onder ruige omstandigheden goed te gebruiken is. Via Zepp Coach krijg een persoonlijk trainingsplan, met de mogelijkheid om uit 120 sporten te kiezen. Hardlopen zit er uiteraard bij, maar ook wat minder voor de hand liggende activiteiten, zoals diverse vechtsporten.Bij alle modellen krijg je een gratis proefperiode van Zepp Fitness, waarmee je de nieuwe AI chatbot-functies kunt proberen. Deze chatbot geeft je trainingstips en voedingsadvies.

Amazfit Active Edge
De Amazfit Active Edge in drie kleuren.

Op het 1,32-inch grote scherm kun je 24/7 je lichaamsfuncties in de gaten houden, zoals je hartslag en bloedzuurstof. Raak je de weg kwijt tijdens een rondje hardlopen, dan is er gps-tracking, waarbij gebruik wordt gemaakt van vijf satellietsystemen. De batterij gaat 16 uur mee bij normaal gebruik en 24 uur als je overschakelt naar de batterijbesparende modus. Maar dat is voor sporters geen optie, want in deze modus zijn veel (sport)functies uitgeschakeld en heb je bijvoorbeeld geen gps-tracking.

Amazfit Active Edge kleuren
De Amazfit Active Edge kan tot 100 meter diep.

Amazfit Active: rechthoekig scherm

Heb je toch liever een rechthoekig scherm, dan biedt de Amazfit Active dezelfde sportfuncties in een wat eleganter uiterlijk. Deze heeft een 1,75-inch display en prestaties die volgens de fabrikant vergelijkbaar zijn met de Apple Watch Series 9. Je kunt er tot 50 meter onder water mee duiken, maar douchen wordt niet aanbevolen omdat de stoom de afdichting kan losmaken.

Amazfit Active
De Amazfit Active is minder ‘rugged’ en lijkt op een Apple Watch.

Het AMOLED-scherm heeft een resolutie van 390 x 450 pixels en gaat 14 uur mee bij normaal gebruik. Als je de batterijbesparende modus inschakelt kun je de gebruiksduur verdubbelen naar maximaal 30 dagen. De Amazfit Active heeft als enige de Readiness-functie, die op basis van lichaamstemperatuur, ademhaling en hartslag tijdens slaap berekent of je weer klaar bent om te gaan sporten. De score geeft aan of je lichaam voldoende hersteld is na je nachtrust. Ook kan de Active je stress meten. Wat je echter niet vindt op deze horloges is contactloos betalen met NFC.

Amazfit Active zwembad

Prijs en beschikbaarheid Amazfit Active (Edge)

We verwachten dat de Europese prijzen binnenkort bekend worden gemaakt. Op dit moment zijn alleen de prijzen voor de VS bekend, maar Amazfit heeft beloofd dat ze ‘binnenkort’ ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn. De ronde Amazfit Active Edge is uitgevoerd in de kleuren Mint Green, Midnight Pulse en Lava Black. De prijzen beginnen bij $140. Vooral de zwarte variant springt er erg uit, in combinatie met een felgekleurde wijzerplaat. De rechthoekige Amazfit Active is vanaf $150 te koop in de kleuren Midnight Black, Petal Pink en Lavender Purple en is voorzien van een stalen behuizing met imitatieleren bandje.

Bekijk Amazfit-smartwatches

Liever een ander merk? Bekijk sporthorloges van Garmin, Polar en Suunto