Nieuw: Saucony Triumph 22, comfortabel voor een rustige run

Saucony Triumph 22

Op zoek naar een wat andere hardloopschoen kwam ik terecht bij de Triumph-collectie van Saucony. De Triumph 22 is helemaal nieuw! Dit is een schoen met maximale demping, voorzien van PWRRUN PB superfoam, het allerlichtste foam van Saucony. Dat zorgt voor een comfortabele max-cushioned hardloopschoenen. De luxe instap, het verend vermogen en de snelle afwikkeling maken de Saucony Triumph hardloopschoen ook erg geschikt voor beginners.ย 

Saucony Triumph 22 heren

Wat kun je verwachten? De belangrijkste pluspunten van deze Saucony Triumph 22 zijn:

  • Goede stabiliteit door brede basis
  • Comfortabel bovenwerk zonder drukpunten
  • Zachtere demping dan zijn voorganger, Triumph 21
  • Behoorlijke duurzame buitenzool
Saucony Triumph 22

Er zijn ook wel wat minpunten. Zo is dit model minder energiek dan de andere Saucony-modellen met PWRRUN PB-foam. Hij is ook iets zwaarder dan de Triumph 21. En het bovenwerk kan bij langer hardlopen wat broeierig worden.

Het belangrijkste punt bij deze schoen is echter het comfort. Hij is lekker breed en stabiel, waardoor je je dagelijkse kilometers comfortabel kunt lopen. De schoen geeft je bij elke stap energie terug, dnakzij de goede vering. De PWERRUN+ inlegzool voegt een extra laag demping toe. Je zou de Triumph 22 als dagelijkse schoen kunnen gebruiken, maar je kunt er ook een 5 km of een wat langere duurloop mee doen.

Voor wie is de Saucony Triumph 22 geschikt?

Deze nieuwe trainingsschoen van Saucony is bedoeld voor rustige runs en langere afstanden, waardoor je benen minder vermoeid raken. De schoenen zijn vooral geschikt voor:

  • Mensen die de Saucony Ride 17 dragen, maar zachtere demping zoeken
  • Mensen die de Saucony Triumph 21 te stevig vonden
Saucony Triumph 22

Minder geschikt is de Saucony Triumph 22 voor mensen die snel zweetvoeten krijgen, vanwege het wat warme bovenwerk. Het ziet er luxe uit, maar bestaat uit dik mesh-materiaal dat niet erg ademt. Daardoor is deze schoen ook wat minder geschikt voor een warm klimaat. Zoek je een schoen voor verschillende tempo’s, dan kun je ook beter naar een andere schoen kijken. De nieuwe PEBA-middenzool is namelijk zachter dan eerdere versies, waardoor de Triumph 22 vooral geschikt is voor langzame runs. Wat slijtvastheid betreft is er weinig te klagen, want na tientallen kilometers vertoont de XT-900 buitenzool nog nauwelijks slijtage.

Saucony Triumph 22 lopers

Alternatieven voor de Saucony Triumph 22

Zoek je schoenen voor een langzame run, maar is de Triumph 22 toch niet helemaal je ding? Dan zijn dit goede alternatieven: