Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Samsung Gear Icon X

De beste Bluetooth-oordopjes voor hardlopers

Muziek kan erg stimulerend zijn tijdens het hardlopen, maar dan het liefst wel met draadloze oordopjes. Met de Bluetooth oordopjes in deze lijst kun je hardlopen en muziek luisteren, zonder dat de kabel ergens achter blijft haken.

Draadloze oordopjes voor hardlopers

Je koppelt de oordopjes die we hieronder bespreken met je smartphone, bijvoorbeeld een iPhone, Samsung of een Android-telefoon. Met apps als Spotify speel je muziek af, die je draadloos laat streamen naar de oordopjes. Sommige oordopjes hebben ook nog extra sportfuncties, zoals een ingebouwde hartslagmeter of stappenteller. Bij hartslagmeters denk je meestal aan een borstband of aan een polsband, maar het kan ook via je oor. De dunne huid in je oor is ideaal om je hartslag te meten en oordopjes zijn daarbij soms zelfs nauwkeuriger dan de hartslagmeters die je op je pols draagt. Wel zul je meestal een telefoon mee moeten nemen, al kun je ook kiezen voor een sporthorloge met muziekfunctie of een Apple Watch. Juist bij een horloge is het erg prettig als je realtime je hartslag op je pols kunt zien, omdat het makkelijk af te lezen is en je niet steeds je smartphone tevoorschijn hoeft te pakken.

Jabra Sport Pulse

Jabra Sport Pulse

Bij de Jabra Sport Pulse gaat het om Bluetooth-oordopjes met nekband. Ze leveren een goed geluid en houden ook nog je activiteiten in de gaten. Je zou ze kunnen gebruiken als een alternatief voor een sporthorloge. Er zit namelijk ook een hartslagmeter in en de oordopjes meten de gangbare waarden voor hardlopen. Het betekent overigens wel dat je je smartphone tijdens het hardlopen zult moeten meenemen. In de bijbehorende app vind je workout- en hardloopschema’s.

Verkrijgbaar voor ca. 150 euro

Bose SoundSport Pulse

Bose SoundSport Pulse

Wil je nóg beter geluid, dan kun je kiezen voor de Bose-oordopjes. Deze hebben een ingebouwde hartslagmeter en zitten stevig in je oren, zodat ze tijdens actief bewegen niet eruit vallen. Via de Bose Connect-app lees je je hartslag af en koppel je een tweede set oordopjes, zodat je samen met een sportmaatje naar dezelfde muziek kunt luisteren. De Bose-oordopjes werken ook samen met populaire apps zoals Runkeeper en Endomondo.

Verkrijgbaar voor ca. 200 euro

Samsung Gear Icon X

Samsung Gear IconX

Ben je Samsung-gebruiker, dan kunnen de Samsung Gear Icon X-oordopjes de beste oplossing voor je zijn. Deze hebben 4GB opslagruimte zodat je je muziek mee kunt nemen, letterlijk in je oor. De IconX beschikken over een optische hartslagmeter en een bewegingssensor. Ze kunnen je afstand meten en inschatten hoeveel calorieën je hebt verbrand. Deze oordopjes werken samen met de Samsung S Health-app, Runkeeper, Strava, Endomondo, MapMyRun en andere bekende apps. Niet geschikt voor iPhone-gebruikers.

Verkrijgbaar voor ca. 230 euro

Jabra Elite Sport

Jabra Elite Sport

De Jabra-oordopjes die we hierboven hebben besproken zijn voorzien van nekband. Wil je liever volledig draadloze oordopjes, dan kun je naar de Jabra Elite Sport kijken. Hierin zit ook een optische hartslagmeter, je kunt automatisch herhalingen tellen als je in de sportschool bezig bent met krachttraining en het geluid is ook nog goed.

Verkrijgbaar voor ca. 250 euro

bluetoothoordopjes

Redactie • 29 januari 2017


Previous Post

Next Post