Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

caballo

Ultraloper Caballo Blanco overleden aan hartkwaal

caballoDe bekende ultraloper Micah True is overleden aan een hartkwaal. Dat blijkt uit onderzoek, nadat het lichaam van de legendarische hardloper eind maart was gevonden in een uitgestrekt natuurgebied in New Mexico. Micah True (echte naam: Michael Randall Hickman) kreeg bekendheid als sleutelfiguur Caballo Blanco in het boek ‘Born To Run’, een populair boek over minimalistisch hardlopen. Het boek beschrijft de gewoontes van de Tarahumara, een Mexicaans indianenvolk dat vele uren achtereen hardloopt, op eenvoudige sandalen die zijn gemaakt van autobanden. Caballo Blanco wordt in het boek neergezet als de westerling die het meest nauw contact heeft met de Tarahumara. Ook organiseerde hij de Copper Canyon Ultramaraton, die op 4 maart nog plaatsvond.

micah trueVolgens het autopsierapport stierf Caballo Blanco een natuurlijke dood door de hartkwaal c‪ardiomyopathie. De kwaal leidt tot vergroting van het hart. De exacte oorzaak van de kwaal konden de onderzoekers niet achterhalen, maar wel bleek een vergroting en verwijding van het linkerventrikel van het hart. Micah True vertrok half maart voor een hardlooptocht van 12 mijl in natuurgebied Gila in New Mexico en kwam niet terug. Na vier dagen zoeken door meerdere reddingsteams met honden en paarden en hulp van zo’n 20 goede vrienden werd de man uiteindelijk gevonden aan de rand van een stroompje, met zijn benen in het water. True bleek lichte uitdrogingsverschijnselen te hebben en had sporen van cafeïne in zijn lichaam.

True werd een held voor de ultramaratonlopers, vanwege nauwe banden met de Tarahumara. Wie de organisatie van de Copper Canyon Ultramarathon overneemt, is nog onbekend.

barefootultraloperultramarathon

Redactie • 10 mei 2012


Previous Post

Next Post