Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

stridalyzer

Schoenzolen analyseren je looptechniek

Het is eigenlijk gek dat je de meeste activiteitentrackers aan je broekzak of shirt moet vastmaken, terwijl je voeten eigenlijk het meeste werk doen. Vandaar dat de Stridalyzer-schoenzolen het anders aanpakken: die meten met sensoren in de schoenschool of je houding en hardlooptechniek goed is. Geen coach meer nodig.

De sensoren in de schoenzolen maken verbinding met een iPhone-app, waarop je kunt zien waar je de meeste druk zet in je schoen. Teveel belasting op je hiel, waardoor je de kans loopt op blessures? Dan meldt de bijbehorende app dat. De sensoren houden realtime in de gaten of de belasting van voet en knie niet te hoog is, hoe je je voet afwikkelt en of dat op langere termijn niet problemen gaat veroorzaken. Je kunt de rapportages naar je hardlooptrainer sturen voor verdere ananlyse of zelf aan de slag gaan, als je werkt aan het verbeteren van je looptempo, bijvoorbeeld als je traint voor een (halve) marathon.

stridalyzer iphone app

Via Kickstarter kun je meedoen. Snelle beslissers betalen 75 dollar plus verzendkosten, daarna gaat de prijs omhoog naar 90 dollar. Het project gaat alleen door als het beoogde bedrag van 25.000 dollar wordt opgehaald.

Via: iCulture

loophoudinglooptechniek

Redactie • 10 december 2014


Previous Post

Next Post