Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Polar Vantage V vs Polar Vantage A

Polar Vantage V of Polar Vantage M: wat zijn de verschillen?

Polar heeft twee nieuwe sporthorloges: de Polar Vantage M en de Polar Vantage V. Het prijsverschil is behoorlijk: de Vantage V is met zijn 499 euro bijna twee keer zo duur als de Vantage M, die 279 euro kost. Beide zijn bedoeld voor fanatieke sporters, maar welke pas bij jou? Dit zijn de belangrijkste verschillen!

Polar Vantage M: verschillen met Vantage V

Wat is het verschil tussen de Polar Vantage M en V? Dat is een vraag die al meteen bij de introductie van deze sporthorloges opdook. Ze ziet er vrijwel hetzelfde uit, maar de functies zijn net iets anders. De Vantage V heeft alle functies, waaronder een nauwkeurige optische hartslagmeter, maar geeft je ook inzicht in je trainingsbelasting, herstelvermogen en loopvermogen. De Recovery Pro-functie is de belangrijkste toevoeging. Hieronder gaan we nader op deze onderwerpen in.

Lees ook onze Polar Vantage M review met nog meer informatie over dit betaalbare sporthorloge voor hardlopers en triatleten!

Polar Vantage V versus Polar Vantage M: de verschillen

Polar Vantage M vs Vantage V: loopvermogen

Met de Polar Vantage V kun je je loopvermogen meten op je pols. Het horloge heeft een ingebouwde barometer en meet daarmee onder andere de kracht van de afzet. Natuurlijk kun je met de Polar Vantage M ook je snelheid en hartslag meten, maar loopvermogen is veel objectiever. Hieruit kun je afleiden of je loopprestaties verbeteren, onafhankelijk van de omstandigheden zoals het moment van de dag of het terrein waarop je loopt. Op een heuvelachtig terrein ga je minder snel, terwijl je wel hetzelfde vermogen levert.

Polar Vantage M vs Vantage V: trainingsbelasting

De Polar Vantage V meet je Recovery Pro. Samen met de Training Load Pro levert dit goed inzicht in je trainingsbelasting. Het gaat er namelijk om de juiste balans te vinden tussen je trainingsbelasting en het herstel. Met Recovery Pro ontdek je of je voldoende hersteld bent om aan de volgende training te beginnen. Je krijgt daardoor beter inzicht of je last hebt van overtraining, of juist te weinig traint. De Polar Vantage V geeft daarom duidelijk aan of je voldoende hersteld bent om aan de volgende training te beginnen, of dat je beter nog een dagje rust kunt houden. Dit gebeurt op basis van je hartslag. Polar heeft eigen algoritmen ontwikkeld waarmee ze dit in de gaten kunnen houden.

Vergelijking Polar Vantage V vs Polar Vantage M

Polar Vantage V heeft betere batterijduur

De Polar Vantage V heeft een batterij die langer meegaat dan die van de Vantage M. Ga je sporten en schakel je alle opties in, dan gaat de Vantage M 30 uur mee, terwijl dat bij de Vantage V maar liefst 40 uur is. Voor de meeste mensen zal dit niet meteen een afweging zijn, tenzij je ultraloper bent en meer dan dertig uur aan één stuk gaat sporten. Wel zal de batterij in de loop van de jaren wat achteruit gaan bij intensief gebruik, dus ben je iemand die het liefst jarenlang plezier heeft van een sporthorloge, dan kan het zin hebben om het model met de beste accuprestaties te kopen. Van de andere kant: je bent met de Polar Vantage V aanzienlijk duurder uit, dus misschien wil je over twee, drie jaar wel weer een andere.

Voor wie is de Polar Vantage V geschikt?

De Polar Vantage V is bedoeld voor mensen die heel bewust met hun trainingsbelasting en herstel bezig zijn en op basis daarvan willen trainen. Wil je beschikken over alle mogelijke data om je trainingen en voorbereidingen op een race zo goed mogelijk te plannen? Dan is de Polar Vantage V voor jou het ideale sporthorloge. Deze geeft goed inzicht in je loopvermogen en je trainingsbelasting. Kies uit de kleuren zwart, wit of opvallend oranje.

  • Polar Vantage V zwart: €499
  • Polar Vantage V oranje: €499
  • Polar Vantage V wit: €499

Voor de meeste mensen zal de Polar Vantage M echter voldoende zijn. Deze bevat genoeg functies om gericht en bewust te kunnen trainen. Dit sporthorloge levert allerlei data om je goed voor te bereiden en tijdens training en wedstrijden precies te weten hoe het loopt. De prijs is bovendien een stuk aantrekkelijker. Je kunt kiezen uit de maten S/M en M/L in de kleuren wit en zwart.

Dit zijn de prijzen van de Polar Vantage M:

polarsporthorloge

Redactie • 15 december 2018


Previous Post

Next Post