Omelet voor atleten

eieren

eierenEen omelet is voedzaam, veelzijdig en lekker. Deze omelet voor atleten bevat alles wat je nodig hebt om langere tijd een gevuld gevoel te houden. De bruine rijst die je in deze omelet gebruikt kun je het beste in een plastic bakje in de koelkast bewaren, zodat je een paar dagen vooruit kunt. Rijst is misschien een vreemd ingrediënt voor een omelet, maar het geeft het gerecht juist smaak en structuur. Het resultaat is een omelet van 240 calorieën die 30 procent van de energie uit eiwitten haalt, 50 procent uit koolhydraten en de resterende 20 procent uit vet. Je kunt deze percentages natuurlijk aanpassen.

Ingrediënten:

  • 1 groot ei
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel olijfolie
  • half kopje bruine rijst
  • kwart kopje tomaten in blokjes
  • half kopje spinazie
  • kwart kopje paprika in blokjes

Vet een pannetje in met olijfolie. Meng het ei en de eiwitten en zet dit aan de kant. Bak de groentes bij matig vuur, maar zorg dat ze niet te zeer doorgekookt worden. Voeg de eiermix en de rijst toe. Roer totdat de eieren niet meer rauw zijn.

Je kunt een aantal variaties aanbrengen:

  • Meer eiwit? Voeg meer eieren, eiwit of mager vlees toe.
  • Wil je meer vet? Gebruik dan meer olijfolie want dat bevat goede vetten.
  • Wil je meer eten, voeg dan extra ingrediënten toe of een extra bijgerecht.
  • Meer koolhydraten? Voeg dan meer rijst toe of eet een fruitsalade.
  • Deze omelet is geschikt als ontbijt, lunch en door de groente zelfs als avondeten.