Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Nike Split22: eet- en drinksysteem voor duursporters

nike-split22Ontwerper John Whaley heeft het Nike Split22 Dual Bladder Adaptable Hydration System ontworpen. Het is een innovatieve manier om te zorgen dat atleten tijdens duursportevenementen voldoende vocht en voedsel krijgen. De standaard drinkflesjes die tijdens ultramarathons worden gebruikt, zijn onhandig omdat een halfleeg flesje behoorlijk kan gaan klotsen, waardoor je je concentratie kwijtraakt. Nog net op tijd voor de Olympische Spelen 2012 komt daarom een betere oplossing: de Nike Split22.

Dit jaar zullen Ultra Mountain Bike Trail Racing en Ultra Marathon Running voor het eerst als onderdeel op de Olympische Spelen te zien zijn. Probleem tijdens dergelijke lange duursportevenementen is dat je uitdroging moet voorkomen en voldoende eet. Kijk je echter in de gemiddelde sportwinkel, dan zie je waterflesjes en gordels die eruit zien alsof er de afgelopen jaren weinig innovatie is geweest.

Uitgangspunt bij dit nieuwe systeem is dat je je drank en voeding meeneemt op een manier die de prestaties niet in de weg staat. Het systeem draag je op de rug, waarbij het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Door gebruik van meerdere compartimenten blijft het klotsen van water of sportdrank tot een minimum beperkt. En je kunt ook vrij met je armen bewegen. Helaas is het nog een concept, dus de kans is klein dat dit nog vóór de Olympische Spelen in de winkel ligt.

Meer info op: FormMeetsFunction

nike-split22-vrouw

nikeultramarathon

Redactie • 5 februari 2012


Previous Post

Next Post