Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

nike fuelband

Nike introduceert Nike+ FuelBand armband

nike fuelbandNike heeft de Nike+ FuelBand aangekondigd, een sportarmband waarmee je dagelijkse bewegingen worden geregistreerd. Bij de presentatie van het nieuwe product in New York was ook Lance Armstrong aanwezig. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de sportarmband. Dagelijkse activiteiten worden omgezet in punten, zodat je bewegingen makkelijk meetbaar zijn.

Doel van het armbandje is om mensen te stimuleren een actiever leven te leiden. Alle bewegingen worden omgezet in een puntensysteem met de naam NikeFuel. Hoe actiever je bent, hoe meer NikeFuel je ‘verbruikt’. Je stelt vooraf in wat je doelen zijn en als je dit haalt word je uitgedaagd om nog verder te gaan. De Nike+ FuelBand is in tegenstelling tot andere sport- en fitnessaccessoires niet bedoeld om alleen tijdens het sporten te gebruiken. Bij het design is rekening gehouden met dagelijks gebruik. De armband meet tijd, stappen, calorieën en NikeFuel. Dit wordt omgerekend naar een waarde die je op de armband kunt afmeten: groen is goed, rood betekent dat je nog wat actiever moet worden. Het aantal punten is afhankelijk van de lichaamsbouw, geslacht en lichaamsgewicht van de gebruiker. Je kunt daardoor jouw punten vergelijken met andere gebruikers, ook als zij een heel andere lichaamslengte hebben.

De armband is voorzien van 20 led-lampjes, die aangeven hoe dicht je bij je ingestelde doel bent. Je kunt de Nike+ FuelBand synchroniseren via de website Nike+ en via een speciale iPhone-app via Bluetooth. De armband is al in pre-order te bestellen voor 150 dollar. De Nederlandse lancering is pas in de herfst van 2012.

Via: iPhoneclub

nike

Redactie • 21 januari 2012


Previous Post

Next Post