Nieuw: Nike Blueprint Pack, ode aan de Nike-oprichter

Nike Blueprint Pack

Bill Bowerman, wie kent hem niet? William Jay ‘Bill’ Bowerman was een Amerikaans atletiekcoach en was in 1962 medeoprichter van Nike, Inc. Bowerman was van 1948 tot 1972 ook werkzaam als coach aan de University of Oregon en begeleidde onder meer Otis Davis, Steve Prefontaine, Mac Wilkins en Phil Knight. De aantekeningen van Bowerman zijn nu gebruikt om een nieuwe serie schoenen uit te brengen, genaamd Blueprint Pack Win On Air.

De collectie is een ode aan de oprichter en de Air-technologie. Er zijn 7 uitvoeringen: van schoenen die je kunt gebruiken voor dagelijks hardlopen tot schoenen met spikes. De schoenen zijn gebaseerd op de Air-technologie van Nike, dat synoniem is met reactiviteit, demping en lichtheid. Maar er is wel heel wat veranderd in vergelijking met de eerste Nike Air-schoenen uit 1970. Wetenschappers en onderzoekers hebben met AI en algoritmische tools de technologie verbeterd, waarbij ook de feedback van atleten is meegenomen.

Nike Blueprint

Nike Blueprint Pack: de kleuren van Bowerman

Elke schoen in de collectie, van de razendsnelle Alphafly 3 tot de vertrouwde Pegasus 41, heeft een speciale kleurstelling die in de notitieboeken en schetsen van Bill Bowerman is terug te vinden. De Swoosh met blauwe tinten op een witte ondergrond en oranje accenten doen denken aan de Swoosh die Bowerman met een balpen op de eerste schoenen tekende om het gewicht te verminderen. Een logo van stiksel zou de schoen net een paar gram zwaarder maken. Het laat zien hoe geobsedeerd Bowerman was om de perfecte schoenen voor zijn atleten te maken.

Dit zijn de drie populairste modellen:

Daarnaast kun je kiezen uit:

Nike Infinity 4
Nike Infinity 4