Nieuw: HOKA Skyflow, voor veel snelle kilometers

Hoka Skyflow hardlopers in de stad

HOKA Skyflow is de nieuwe allround trainingsschoen van HOKA. Hij is gebaseerd op de bekende Clifton, maar maakt ook gebruik van nieuwe technieken zoals al in de Skyward X werden toegepast. Speciaal voor je dagelijkse trainingen! Deze bouncy schoen veert mee en is ultra-ademend dankzij het gebreide bovenwerk, terwijl het Active Foot Frame je voet stevig op z’n plek houdt. Wordt dit jouw nieuwe hardloopschoen?

HOKA Skyflow: de specs

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

  • Type schoen: neutrale hardloopschoen voor dagelijks gebruik
  • Heel drop: 5 mm
  • Gewicht: 244 gram (vrouwen), 280 gram (mannen)
  • Materiaal bovenwerk: Creel jacquard upper
  • Materiaal tussenzool: Super Critical Foam EVA tussenzool
  • Materiaal slijtzool: Durable podular high-abrasion rubber
HOKA Skyflow

Voor wie is de HOKA Skyflow?

Voor de volgende lopers is de HOKA Skyflow perfect:

  • Je traint voor langere afstanden: Als je voor een halve of hele marathon aan het trainen bent, zul je veel kilometers moeten maken. De Skyflow geeft de benodigde demping, zodat je niet in aanloop naar je hardloopevenement geblesseerd raakt.
  • Je wilt comfort, maar niet ten koste van stabiliteit: De dikke, zachte zolen van de huidige hardloopschoenen zijn erg comfortabel. Maar dit kan ook ten koste gaan van stabiliteit. HOKA houdr daar rekening mee en geeft je steun dankzij het Active Foot Frame. Je voelt dit vooral bij de hiel.
  • Je wilt overstappen naar schoenen met een lage offset: HOKA maakt al lange tijd schoenen met een lage offset. Daardoor zit er minder verschil in dikte tussen hak en voorvoet, die bij andere merken tot wel 10 tot 12 mm kan oplopen. Door de dikkere zolen en de rocker in de voorvoet merk je niets van de lagere offset en kun je moeiteloos overstappen.
HOKA Skyflow blauw

HOKA Fly: gericht op snelheid

HOKA maakt allerlei hardloopschoenen, die kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: Glide, Fly en Sky. De Glide-schoenen zijn allround hardloopschoenen voor rustige trainingen, met bijvoorbeeld de Clifton en Bondi. Wil je wat meer prestatie, dan nem je de Fly-collectie die gericht is op snelheid. De HOKA Skyflow valt hieronder, net als de Skyward X, Cielo X en de Rocket X. Daarnaast heeft HOKA de Sky-collectie voor trailrunners, die het liefst op onverharde paden gaan sporten. Zo weet je precies welke schoencollectie bij jou past. Omdat je vaak meerdere hardloopschoenen in de kast hebt staan, is het goed om aan schoenrotatie te denken. Je gebruikt dan de HOKA Skyflow voor je dagelijkse trainingen en de Cielo X voor wedstrijden.

HOKA Skyflow vrouwen

Bovenwerk van de HOKA Skyflow: strak en comfortabel

Het bovenwerk van de Skyflow is gemaakt van zogenaamd Creel Jaquard Mesh. Dit materiaal werd eerder al bij de Mach X gebruikt en is stevig, maar ademt tegelijk erg goed. Het materiaal sluit goed aan rond de enkel en heeft reflectieve elementen, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. Extra stevigheid rond de middenvoet is te danken aan de tong, die aan beide zijkanten van de schoen vastzit. Daardoor kan deze niet gaan schuiven.

Tussenzool van de HOKA Skyflow: comfortabel en stevig

Kijk je naar de tussenzool van HOKA Skyflow, dan valt op dat die van het nieuwe SCF EVA-foam is gemaakt. Dit is zachter en veerkrachtiger dan het gewone EVA-foam. In de hiel krijg je nog extra ondersteuning door het Active Foot Frame, dat vooral aan de zijkanten extra steun geeft aan je voet. De tussenzool is asymmetrisch voor extra steun aan de binnenkant van de voet. En dankzij de Metarocker rol je gemakkelijk van hak naar teen.

Hoka Skyflow sprong

Slijtzool van de HOKA Skyflow: extra slijtvast

HOKA heeft onder de zool van de Skyflow extra slijtvast rubber aangebracht. Het ontwerp van de slijtzool is gebaseerd op die van de Skyward X. Het rubber zit op de belangrijkste plekken, zodat je overal voldoende grip hebt. Om je prestatie te kunnen behalen moet je immers veel kilometers maken en je wil niet dat de slijtzool al na een paar weken eraf gelopen is.

Alternatieven voor de HOKA Skyflow

Zoek je een premium hardloopschoen met veel demping en ondersteuning, dan kun je ook eens kijken naar de Saucony Triumph of de Asics Nimbus.