Waarom de Garmin Venu Sq 2 kopen? Vanwege de langere batterijduur!

Garmin Venu Sq 2

Garmin heeft op IFA 2022 twee nieuwe wearables aangekondigd. De Venu Sq 2 van rond de 250 euro is een update van de bestaande lijn aan gps-smartwatches. Hij valt op door het grotere scherm en bijna een verdubbeling van de batterijduur. En daarnaast is er de Vivofit Jr. 3 in Black Panther-uitvoering van nog geen 100 euro, bedoeld voor kinderen.

Garmin Venu Sq 2 met Health Snapshot

De Garmin Venu Sq 2 biedt diverse verbeteringen ten opzichte van de eerdere Venu Sq. Het OLED-scherm is iets groter geworden en meet nu 1,4-inch. Ook is de Health Snapshot-functie toegevoegd, waarmee je in twee minuten metingen zoals hartslag, hartslagvariabiliteit, zuurstofgehalte in het bloed, ademhaling en stress kunt vastleggen. Voor de doorsnee gebruiker zal echter de belangrijkste verbetering zijn dat de batterij bijna twee keer zo lang mee gaat: van 6 naar 11 dagen.

Net als de originele Venu Sq is er ook een speciale Music-versie die tot 500 nummers op het horloge kan opslaan. Deze kost een paar tientjes extra. De hele Venu Sq 2 line-up is iets duurder geworden, waarschijnlijk vanwege inflatie.

Op de foto zie je de Venu S 2 line-up met links de gewone versie en rechts de Music Edition.

Garmin Venu Sq 2 voor workouts

Net als zijn voorganger bevat de Venu Sq 2 meer dan 25 ingebouwde GPS- en indoorsporten. Er zijn workouts aanwezig voor cardio, kracht, yoga, HIIT en pilates. Je kunt ook je eigen workouts samenstellen uit 1.600 oefeningen. Verder krijg je toegang tot Garmin Coach trainingsplannen.

Gezondheid en Venu Sq 2

Wat de gezondheidsfuncties betreft is er support voor Garmin’s Body Battery herstelmetingen, stressregistratie, slaapregistratie en menstruatiecyclus en zwangerschaps. Ook zitten er slimme functies op, zoals Garmin Pay, meldingen en toegang tot Garmin’s Connect IQ store voor apps van derden.

Garmin Venu Sq 2

Garmin Venu Sq 2 kopen

De verschillende modellen zijn per direct verkrijgbaar. De standaardversie heeft een adviesprijs van โ‚ฌ269,99, waarbij je kunt kiezen uit shadow gray/slate, white/cream gold en cool mint/metallic mint. Voor de Music Edition betaal je โ‚ฌ299,99 met keuze uit black/slate, ivory/peach gold en French gray/cream gold.

Het eerdere model Garmin Venu Sq kun je ondertussen voor rond de โ‚ฌ165 kopen.