Garmin Fenix 6 krijgt update: hoe vermoeiend was je workout?

Garmin Fenix 6

Garmin heeft nieuwe sportfuncties aangekondigd voor de Fenix 6-modellen. De nadruk ligt daarbij op analyse van je prestaties. Ze komen behalve op de Fenix 6 ook beschikbaar op de Garmin Endura en Marq horloges voor duursporters. Deze vormen de top van de line-up. Op de Garmin Forerunner-serie zijn sommige functies al uitgerold, terwijl ze op de Garmin Venu 2 al eerder aanwezig waren.

Hoe vermoeiend was je workout?

Een van de nieuwe functies is Rate of Perceived Exertion (RPE), waarmee je kunt bijhouden hoe zwaar een workout aanvoelde. Dit staat los van de fysieke inspanning die bijvoorbeeld al door de hartslagmeter wordt geregistreerd. RPE wordt door topsporters gebruikt om slimmer te trainen. Op actieve hersteldagen train je met een lage RPE. En het vergelijken van RPE met je hartslag kan je ook inzicht geven in de ontwikkeling van je fitheid en ‘readiness’ om weer inspanning te leveren. Door op Garmin Connect in te loggen kun je zien hoe de waardes zich ontwikkelen. Heb je het gevoel dat een workout or run zwaar aanvoelde, dan moet dat blijken uit een hogere BPM in je hartslagmetingen.

Garmin Fenix 6 vermoeiende workout
Hoe vermoeiend was je workout?

Fitnessleeftijd op Garmin-horloges

De fitnessleeftijd is nu ook beschikbaar op de Fenix, Enduro en Marq. deze vond je eerder al op de Venu 2. Deze tonen hoe fit je bent in vergelijking met anderen van dezelfde leeftijd. Je krijg zo een indruk of je voorop of achterloopt op je leeftijdgenoten. Zie je het getal dalen, dan motiveert je dat om fitter te worden.

150 minuten sporten

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om minstens 150 minuten per week intensief te sporten. Met je Garmin-horloge kun je dat nu ook nauwkeurig bijhouden. De horloges meten nauwkeuriger hoe intensief je inspanning was en zijn bij het detecteren ook accurater. Zo weet je zeker of je lang genoeg in de intensieve zone zat. Sportieve gebruikers van de Garmin-horloges zullen geen moeite hebben om die 150 minuten te halen, maar heb je een wat mindere week door vakantie of blessures, dan is het goed om het in de gaten te houden.

Garmin-gebruikers kunnen bovendien een vernieuwde Connect-app downloaden, waarin je Challenges en Badges vindt. Deze ging eerder dit jaar van start en is nu breed beschikbaar.

Terwijl we wachten op de release van de Garmin Fenix 7 is het goed om te weten dat Garmin ook gebruikers van de bestaande sporthorloges niet is vergeten.