Beter Hardlopen 🏃🏼

Beter presteren met minder blessures 💪🏽

Aftershokz grijs

Aftershokz toont nieuwe producten voor zomer 2019

Aftershokz, bekend van onder andere de bone conductivity headphones, is een van mijn favorieten op het gebied van running headphones. De simpele reden is dat zeker voor buitensporters zoals hardlopers en fietsers het niet handig is om compleet afgesloten te zijn van je omgeving qua geluid. Op de techbeurs CES 2019 werden twee nieuwe producten aangekondigd die in de zomer op de markt komen.

In tegenstelling tot vorig jaar moeten we dus nog even wachten op de nieuwe Aftershokz modellen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en zoals je verderop kunt lezen is er echt nieuws op komst van Aftershokz.

Xtrainerz

De Xtrainerz is een speciale waterproof versie van de koptelefoon, met ingebouwde MP3-speler (want Bluetooth werkt niet onder water). Hierdoor kan je ook als triatleet op alle onderdelen genieten van je muziek. De 4GB is voldoende om een flinke playlist in MP3 op te slaan. Natuurlijk is het ook bruikbaar voor andere sporters, zeker voor lopers met een sportswatch zonder MP3-functionaliteit.

OptiShokz

OptiShokz is een bril met wrap around waardoor de bone conductivity (geleiding via je botten) achter je oor zit, dus niet aan de voorkant. Ik heb deze geprobeerd en moet zeggen dat het model wat ze lieten zien (een betaversie) nog niet optimaal zat. Met name de wrap around zat wat los, waardoor het geluid niet helemaal lekker door kwam. In het productiemodel zal dit opgelost zijn. Ideaal voor onder andere fietsers die de bril niet alleen dragen tegen de zon maar ook tegen wind en vliegjes en zo. Het feit dat het nog steeds bone conductivity is maakt het ook een veilige bril omdat je nog steeds bewust bent van je omgeving.

Maar we moeten nog even wachten op de modellen van Aftershokz. De verwachting is dat ze ergens in het voorjaar / begin zomer in Nederland te verkrijgen. De prijzen zijn nog niet exact bekend.

Aftershokzkoptelefoontriatleet

Rob Blaauboer • 15 januari 2019


Previous Post

Next Post